ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ! Με διαδικασίες εξπρές εκτός 100 δόσεων όσοι καθυστερούν τις πληρωμές

Σφίγγει ο κλοιός

Όλο και πιο αυστηρό γίνεται το πλαίσιο της ρύθμισης των 100 δόσεων, καθώς από 1η Ιανουαρίου όσοι καθυστερούν να πληρώσουν τις νέες οφειλές του θα βγαίνουν εκτός ρύθμισης με διαδικασίες εξπρές.

Από την 1η Ιανουαρίου ενεργοποιείται η διάταξη με βάση την οποία χάνεται αυτόματα η ρύθμιση για φορολογούμενους, οι οποίοι έχουν κάνει χρήση του δεκαπενθήμερου περιθωρίου εξόφλησης νέων οφειλών στη διάρκεια του προηγούμενου εξάμηνου, αν δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τη νέα οφειλή τους στην εφορία.

Πιο αναλυτικά, από την 1η Ιουλίου 2016 κι έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017 οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων δε θα τη χάσουν αν εξοφλήσουν ή εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων κάθε νέα οφειλή τους προς την εφορία, εντός δεκαπέντε ημερών από την ημερομηνία πληρωμής.

Για παράδειγμα φορολογούμενος, ο οποίος έχει ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και οφείλει έως 31 Δεκεμβρίου την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, δε θα χάσει τη ρύθμιση ακόμα κι αν πληρώσει τη δόση του φόρου ακινήτου εκπρόθεσμα στις 14 Ιανουαρίου.

Όμως με τις νέες διατάξεις, οι οποίες ενεργοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου ο ίδιος φορολογούμενος για να μη χάσει τη ρύθμιση θα πρέπει στη διάρκεια του προηγούμενου εξαμήνου να μην έχει κάνει χρήση του περιθωρίου των 15 ημερών.

Έτσι, αν για παράδειγμα καθυστέρησε σε σχέση με την προθεσμία να καταβάλει τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος (έως τα τέλη Σεπτεμβρίου) κατά 15 ημέρες, νέα καθυστέρηση κατά 15 ημέρες θα οδηγήσει σε απώλεια της ρύθμισης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top