Ο νέος χρόνος αντί για δώρα… φέρνει φόρους! ΔΕΙΤΕ τι έχουμε να πληρώσουμε μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

Έξτρα φόροι για το 2017 που αντιστοιχούν σε 2,4 δις ευρώ

Ο νέος χρόνος αντί για δώρα… φέρνει φόρους! ΔΕΙΤΕ τι έχουμε να πληρώσουμε μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

Δεν θα προλάβουν να χαρούν δώρο Χριστουγέννων οι φορολογούμενοι, αφού θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου φόρους που αντιστοιχούν σε 4 δις ευρώ! Παράλληλα, με τους μισθούς να είναι ήδη χαμηλούς και τις ανάγκες λόγω Χριστουγέννων ιδιαίτερα αυξημένες, οι φορολογικές υποχρεώσεις βαρύνουν ακόμη περισσότερο επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Την ίδια ώρα, από την αρχή του νέου έτους έρχονται νέες επιβαρύνσεις σε σειρά προϊόντων και υπηρεσιών.

Μέχρι το τέλος του χρόνου λήγουν ταυτόχρονα οι προθεσμίες για την καταβολή δόσεων 4 διαφορετικών φόρων και τελών υπέρ του Δημοσίου, καθώς και οι προθεσμίες καταβολής μηνιαίων δόσεων διαφόρων ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και ειδικότερα:

1.Της 5ης δόσης ΕΝΦΙΑ του έτους 2016, που βεβαιώθηκε σε περισσότερους από 6,36 εκατ. φορολογούμενους (6,313 εκατ. φυσικά και 50.000 νομικά πρόσωπα). Το συνολικό ποσό που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν όλοι αυτοί οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε 624 εκατ. ευρώ.

2.Της 6ης ή της 7ης μηνιαίας δόσης του φόρου εισοδήματος που βεβαιώθηκε φέτος σε περίπου 250.000 εταιρίες και λοιπά νομικά πρόσωπα για τη χρήση του έτους 2015. Το συνολικό ποσό του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων που πρέπει να καταβληθεί εντός του τρέχοντος μηνός υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ

3.Της 1ης δόσης του ΦΠΑ ή ολόκληρου του ποσού του ΦΠΑ του μηνός Νοεμβρίου που βεβαιώθηκε στις εταιρίες οι οποίες τηρούν διπλογραφικά βιβλία, με την υποβολή περιοδικών δηλώσεων εντός του Νοεμβρίου, καθώς επίσης και της δεύτερης δόσης του ΦΠΑ του μηνός Οκτωβρίου, που βεβαιώθηκε στις εταιρίες οι οποίες τηρούν διπλογραφικά βιβλία, με την υποβολή περιοδικών δηλώσεων εντός του Οκτωβρίου. Το συνολικό ποσό του ΦΠΑ που έπρεπε να αποδοθεί εντός του Σεπτεμβρίου από τους παραπάνω υπόχρεους υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

4. Των τελών κυκλοφορίας του 2017. Έως τις 30-12-2016, πάνω από 5.000.000 κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων υποχρεούνται να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2017. Το συνολικό ποσό που θα υποχρεωθούν να πληρώσουν υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ.

5.Των μηνιαίων δόσεων διαφόρων ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και ειδικότερα οι μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης του νόμου 4321/2015 για τις «100 δόσεις» και της «πάγιας ρύθμισης» των νόμων 4152/2013 και 4174/2013.

ΔΕΙΤΕ επίσης: Υπουργείο Οικονομικών: Μέχρι 31/12 χωρίς εξαιρέσεις η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

ΣΟΚ από την 1η Ιανουάριου στα καύσιμα!

Αν περάσει και αυτό… ΚΑΗΚΑΜΕ: Φόρος 800 ευρώ για όλους και ΝΕΑ μείωση συντάξεων έως 30%!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top