Tρέμουν τη φοροκαταιγίδα: Δέκα-δέκα πάνε στην εφορία οι φορολογούμενοι για να κλείσουν τα μπλοκάκια!

Με συντελεστή έως και 45% οι μισθωτοί που έχουν και μπλοκάκι

Αυξημένη είναι η προσέλευση στα τμήματα Μητρώου των εφοριών.

Φορολογούμενοι σπεύδουν να κλείσουν τα μπλοκάκια και να γλιτώσουν την επερχόμενη φορολογική και ασφαλιστική καταιγίδα του νόμου Κατρούγκαλου. 

Όποιος κλείνει το μπλοκάκι γλιτώνει:

- Το ετήσιο τέλος επιτηδεύματος που ανέρχεται σε 650 ευρώ και επιβάλλεται ανεξάρτητα από το αν ο φορολογούμενος έχει εισόδημα από το μπλοκάκι

- Τις ασφαλιστικές εισφορές με συντελεστή περίπου 27% επί του καθαρού εισοδήματος. Ακόμη και στην περίπτωση που το εισόδημα του φορολογούμενου με το μπλοκάκι είναι μηδενικό, επιβάλλεται η κατώτατη εισφορά ύψους 131 ευρώ μηνιαίως.

- Την φορολόγηση του εισοδήματος με συντελεστή 22% από το πρώτο ευρώ εισοδήματος.

Ειδικά για τους μισθωτούς που έχουν και μπλοκάκι, εκτός από την ασφαλιστική εισφορά, ο φόρος εισοδήματος υπολογίζεται ακόμη και με συντελεστή έως και 45%.

Παράδειγμα

Μισθωτός με ετήσιο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ύψους 20.000 ευρώ, έχει και μπλοκάκι από το οποίο έχει ετήσιο καθαρό εισόδημα ύψους 10.000 ευρώ.

Με βάση την περυσινή κλίμακα φορολόγησης και την απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές του εισοδήματος από μπλοκάκι, κατέβαλε φόρο, εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος συνολικού ύψους 5.970 ευρώ.

Για το ίδιο εισόδημα θα κληθεί να πληρώσει φέτος 9.521 ευρώ,  δηλαδή 3.551  ευρώ περισσότερα. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top