Νέο πρόγραμμα για χιλιάδες ανέργους- Αιτήσεις μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

"Απογοητευμένοι" δείχνουν οι άνεργοι μιλώντας στο STAR

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έχουν ευκαιρία να υποβάλλουν αιτήσεις οι άνεργοι σε πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των ανέργων αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ενώ διαρκώς μειώνεται ο αριθμός όσων λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από το κράτος.

Πρόγραμμα για άνεργους 18-24 ετών τρέχει ο ΟΑΕΔ στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου με έμφαση στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

«Δεν υπάρχουν δουλειές. Περιμένουμε μπας και γίνει κάτι καλύτερο» λέει άνεργη. «Χάλια είναι… Ψάχνω να φύγω για την Ευρώπη» λέει άνεργος νέος.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται Θεωρητική Κατάρτιση 120 ωρών και Πρακτική Άσκηση 160 ωρών σε επιχειρήσεις της βορείου Ελλάδος. Συνολικά οι άνεργοι θα παραλάβουν 1.380 ευρώ μεικτά.

«Δουλειές δεν υπάρχουν. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, κρίσιμη και το κράτος δεν βοηθά πουθενά».

Η κατάσταση στην αγορά εργασίας επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Σε ένα μόνο μήνα οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ αυξήθηκαν κατά 43.645 άτομα. Συγκεκριμένα σκαρφάλωσαν σε 988 χιλιάδες άτομα. Η κατάσταση όμως είναι ακόμα χειρότερη αφού την ίδια στιγμή μειώθηκαν κατά 37.000 οι άνεργοι στους οποίους έδωσε επίδομα ο ΟΑΕΔ!

«Περιμένουμε μία εβδομάδα για να ανανεώσουμε την κάρτα μας, γιατί δεν δουλεύει το σύστημα»

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα για ανέργους 29 έως 64 ετών που είχε ανακληθεί τον Μάιο για να ανασχεδιαστεί και σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού θα προκηρυσσόταν 6 μήνες μετά, εντός του Νοεμβρίου, δεν έχει ακόμα επαναπροκηρυχθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top