Πάρτε βαθιά ΑΝΑΣΑ και δείτε τα μέτρα-φωτιά που περιλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Τα "πάντα" ζητούν οι δανειστές για να κλείσει η β' αξιολόγηση

Κανονικά θα έπρεπε να αναφερθούμε στο τι ΔΕΝ περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο, αφού περιλαμβάνει τα πάντα! Πρόκειται για τα μέτρα εκείνα που πρέπει να ληφθούν… για να κλείσει και η περίφημη β’ αξιολόγηση, για τα οποία θα αποφασίσουν την Παρασκευή στο Βερολίνο, χωρίς εμάς.
Αυτόματες κατασχέσεις, ανείσπρακτα, ηλεκτρονικές συναλλαγές, ακίνητα, φοροαπαλλαγές, συντάξεις, μισθοί και εφάπαξ είναι ανάμεσα στα μέτρα- φωτιά του επικαιροποιημένου μνημονίου.
Ειδικότερα:
-Στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών τίθεται θέμα έως το τέλος του 2017, να επιτρέπεται η αυτόματη είσπραξη οφειλών και οι αυτόματες κατασχέσεις, για οφειλές στο Δημόσιο! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα ερωτάται ο πολίτης αν μπορεί ή αν έχει να πληρώσει, αλλά αυτόματα θα δεσμεύεται ή περιουσία ή το ακίνητο του φορολογούμενου μέχρι να αποπληρώσει το χρέος του. Προβλέπεται να διαγραφούν όσα ληξιπρόθεσμα είναι ανεπίδεκτα είσπραξης (εδώ και 6 χρόνια δεν έχει εφαρμοστεί).
-Πολύς λόγος έχει γίνει για το POS, τα μηχανάκια των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Πρέπει να εγκατασταθούν στο 80% των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα σε εκείνες τις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν διαπιστωθεί ότι είναι επιρρεπείς στη φοροδιαφυγή
-Στα ακίνητα πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες μέχρι τον Ιούνιο
- Όσον αφορά στις φοροαπαλλαγές που θα καταργηθούν, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα στο star.gr, όχι ΨΑΛΙΔΙ… νυστέρι έρχεται! Ανάμεσα σε αυτές είναι και ο ΕΝΦΙΑ και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που υπάρχουν για την καταβολή του, σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες.
Σύμφωνα με την αποκάλυψη που κάνει η «Καθημερινή», εκτός από τις οφειλές στο Δημόσιο, και οι αποδοχές των συνταξιούχων, οι μισθοί και οι προσλήψεις στο Δημόσιο εντάσ��ονται στο κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου που απέστειλαν οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση με το οποίο ζητούν να ληφθούν τα μέτρα φωτιά.
Ειδικότερα ζητούν:
- Αναπροσαρμογή των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων σύμφωνα με τις νέες παραμέτρους ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά στην προσωπική διαφορά που επικαλείται η κυβέρνηση.
- Αναθεώρηση του τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ.
- Ολοκλήρωση του επανυπολογισμού έως το Δεκέμβριο του 2017.
-Έκδοση του 35% των συντάξεων οι αιτήσεις για τις οποίες υποβλήθηκαν από τις 12 Μαΐου έως το τέλος Οκτωβρίου χωρίς παράλληλα να διακοπεί η έκδοση συντάξεων.
- Άμεση έκδοση της υπουργικής απόφασης για μείωση κατά 430 εκατ. ευρώ των δαπανών για το ΕΚΑΣ.
- Να θεσπιστούν στο Μεσοπρόθεσμο 2017-2020 όρια για τη μισθολογική δαπάνη και για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων τα οποία θα είναι συνεπή με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.
- Να υπάρξει νέος νόμος για την ολοκλήρωση του εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων που θα εγκριθεί ως προαπαιτούμενη δράση από τις Αρχές.
Σημειώνεται στο πλαίσιο αυτό ότι οι αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια θα πρέπει να έχουν ως πρότυπο τις πρόσφατες αλλαγές στο νέο ενιαίο μισθολόγιο για ολόκληρο το δημόσιο τομέα ενώ γίνεται ρητή αναφορά ότι θα πρέπει να προκύψει όφελος για τον προϋπολογισμό.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top