Μίχαλος για προϋπολογισμό: Εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων – Στον αέρα οι φόροι

«Εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων – Στον αέρα τα 2,6 δισ. ευρώ των πρόσθετων φόρων»

«Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του 2017 προβλέπει ανάπτυξη 2,7%. Ωστόσο, η εκτίμηση αυτή είναι υπεραισιόδοξη, καθώς με το νέο προϋπολογισμό προβλέπεται μια καταιγίδα φόρων που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας» σχολίασε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή αλλά και τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

«Τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ πρόσθετοι φόροι που προβλέπονται στον προϋπολογισμό είναι "στον αέρα", καθώς επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα έχουν εξαντλήσει τη φοροδοτική τους ικανότητα, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει βρεθεί ουσιαστική λύση για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του παραεμπορίου» πρόσθεσε ο κ. Μίχαλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων.

Όπως εξήγησε, «μέσα σε αυτό το αρνητικό κλίμα, οι δανειστές εξακολουθούν να δυναμιτίζουν κάθε προσπάθεια για να κλείσει η αξιολόγηση και να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι της ελάφρυνσης του χρέους αλλά και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

«Για μία ακόμη φορά θα πρέπει να τονιστεί ότι τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, θα πρέπει να συνταχθούν σε μια κοινή γραμμή και με συνεννόηση, συναίνεση και συνεργασία να προωθήσουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αφήνοντας κατά μέρος τα κομματικά οφέλη» κατάληξε ο κ. Μίχαλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top