Μέτρα ΦΩΤΙΑ φέρνει ο Προϋπολογισμός του 2017: Αύξηση ασφαλ.εισφορών και ΤΣΕΚΟΥΡΙ στις συντάξεις

Τι αλλαγές θα γίνουν

Μέτρα ΦΩΤΙΑ φέρνει ο Προϋπολογισμός του 2017: Αύξηση ασφαλ.εισφορών και ΤΣΕΚΟΥΡΙ στις συντάξεις

Φορολαίλαπα προβλέπεται στον Προϋπολογισμό του 2017, με τα μέτρα-φωτιά να φέρνουν αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1,37 δις ευρώ, νέες μειώσεις συντάξεων (κύριων, επικουρικών και χηρείας), που φτάνουν συνολικά στα 984 εκατ. ευρώ αλλά και ένα «μεγάλο ψαλίδι» στο ΕΚΑΣ.

Μέσα στο 2017 θα γίνει νέα περικοπή στο ΕΚΑΣ κατά 431 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, θα γίνει νέα μείωση κατά 10,6 εκατ. ευρώ στα οικογενειακά επιδόματα. Η μείωση θα προέλθει από τη θέσπιση χαμηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων για όσους παίρνουν σήμερα το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων από τον ΟΓΑ.

Επίσης, προβλέπεται μείωση κατά 27 εκατ. ευρώ από τις νέες επικουρικές λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού τους.

Μειώνονται κατά 86 εκατ. ευρώ τα ποσά για τις νέες κύριες συντάξεις που θα υπολογιστούν με τα ποσοστά του νόμου Κατρούγκαλου.

Τέλος, κόβονται άλλα 234 εκατ. ευρώ από τις υφιστάμενες επικουρικές συντάξεις με νέες περικοπές και για το 2017, πέραν αυτών που άρχισε να εφαρμόζει το ΕΤΕΑ αναδρομικά από τον Ιούνιο του 2016. Η εξοικονόμηση των 234 εκατ. ευρώ από τις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις δεν θα προέλθει μόνον από την παρακράτηση των 50 ευρώ της αναδρομικής μείωσης, αλλά ενδεχομένως και από την ενεργοποίηση της ρήτρας του νόμου 4387/16 που προβλέπει αναπροσαρμογή συντάξεων αν υπάρχει απόκλιση άνω του 0,5% μεταξύ δαπανών και εσόδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προϋπολογισμός: Προϋπόθεση για θετικό ρυθμό ανάπτυξης η βιωσιμότητα του χρέους

Αυτά είναι όσα θα πληρώσουμε με τον προϋπολογισμό του 2017

Κατατέθηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός - «φοροκαταιγίδα» του 2017

Προϋπολογισμός-ΦΩΤΙΑ για το 2017! Μέτρα λιτότητας ύψους 4 δισ. ευρώ για να μην μπει κόφτης

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top