Στο «περίμενε» έχουν ακόμα όσους κατέθεσαν αίτηση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ!

Δείτε τι λέει στην κάμερα του Star ο αρμόδιος υπουργός Αλέξης Χαρίτσης

Στο «περίμενε» έχουν ακόμα  όσους κατέθεσαν αίτηση για χρηματοδότηση από το  ΕΣΠΑ!
Στην αναμονή εξακολουθούν να βρίσκονται οι ενδιαφερόμενοι για το ΕΣΠΑ που έχουν καταθέσει αιτήσεις για χρηματοδότηση. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι για το πρόγραμμα των άνεργων πτυχιούχων εγκρίθηκε μόλις μια στις 15 προτάσεις!
Ο δικηγόρος Στρατής Νικολακέας είναι ένας από τους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που είδε την αίτηση του για ένταξη στο ΕΣΠΑ να απορρίπτεται. Είχε καταθέσει σχέδια για χρηματοδότηση ενός σχεδίου διαμεσολάβησης αστικών και εμπορικών υποθέσεων ώστε να μην φτάνουν όλες οι υποθέσεις στα δικαστήρια.
Σύμφωνα με τον ΕΒΕΑ 13 χιλιάδες 500 αιτήσεις πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απορρίφθηκαν καθώς το κονδύλι που θα χρειαζόταν άγγιζε τα 320 εκατομμύρια. Εγκρίθηκαν 2.444 σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 62.000 ευρώ.
Χαρίτσης στο Star: 6,75 δις ευρώ θα πέσουν στην αγορά μέχρι το τέλος του έτους
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης μέσω του Star προανήγγειλε τη λειτουργία ενός νέου ταμείου συμμετοχών για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ αλλά και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Στόχος του υπουργείου Οικονομίας είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουν πέσει στην αγορά 6,75 δις.
Όπως επίσης δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας δήλωσε στην κάμερα του Star, «οι δυνατότητες για την ένταξη στα προγράμματα δεν σταματούν εδώ. Πολύ σύντομα μέσα στον επόμενο μήνα θα προκηρυχθεί και ο δεύτερος κύκλος των συγκεκριμένων προγραμμάτων».

«Προτείνουμε στο υπουργείο Ανάπτυξης τα χρήματα που έχουν προβλεφθεί για μια δεύτερη πρόσκληση υποβολής να διατεθούν στους δυνητικά δικαιούχους του πρώτου κύκλου. Σε μια περίοδο όπου το brain drain είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη χώρα μας θα ήταν μια μεγάλη ανάσα στο το��έα της ανεργίας καθώς θα δημιουργούσε υπερδιπλάσιες θέσεις απασχόλησης», δήλωσε για τον ίδιο ζήτημα ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Πάντως, όσοι είδαν τις αιτήσεις τους να γίνονται δεκτές πρέπει να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τα τέλη του μήνα διαφορετικά θα δουν το τρένο της χρηματοδότησης να χάνεται.
«Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών οι οποίοι μάλλον δεν θα υποβάλλουν δικαιολογητικά γιατί δεν θα μπορούν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό. Δεδομένου ότι πρέπει ο επαγγελματίας να προκαταβάλει όλα τα έξοδα και μετά να κάνει την αίτηση στο υπουργείο για να τα εισπράξει» δήλωσε ο κ. Νικολακέας για το ίδιο ζήτημα.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top