«Καφενείο» ο οίκος αξιολόγησης Moody’s- Άλλα έλεγε για τον Τραμπ τον Ιούνιο άλλα λέει σήμερα!

Γιατί να τους πιστεύουμε όταν μιλούν για την Ελλάδα;

 «Καφενείο» ο οίκος αξιολόγησης Moody’s- Άλλα έλεγε για τον Τραμπ τον Ιούνιο άλλα λέει σήμερα!

Κλονίζεται η αξιοπιστία του οίκου αξιολόγησης Moody’s, αφού η εταιρία αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας δείχνει να αυτοαναιρείται με το πέρασμα του χρόνου! Αφορμή, το οικονομικό πρόγραμμα του Ντόναλντ Τραμπ, πριν και μετά την εκλογή του.

Πιο σ��γκεκριμένα, σε έκθεσή της τον Ιούνιο του 2010, υποστήριζε ότι θα ήταν «καταστροφή για την οικονομία» η εκλογή Τραμπ. Η Moody's διαπίστωνε τότε ότι το σχέδιο Tραμπ θα αποδυνάμωνε την οικονομία των ΗΠΑ, θα οδηγούσε τη χώρα σε παρατεταμένη ύφεση και θα προκαλούσε επιβράδυνση της ανάπτυξης, αύξηση της ανεργίας και μείωση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων.

Σήμερα, μια μέρα μετά την επικράτηση του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου στην Προεδρία των ΗΠΑ, βλέπει “Credit Positive” δηλαδή πιστωτικά θετικό το γεγονός της εκλογής του, κυρίως λόγω της υπόσχεσης του για μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Τι έχει υποστηρίξει η Moody’s κατά καιρούς για την Ελλάδα;

Κατά τον ίδιο τρόπο υπό αμφισβήτηση τίθενται και οι αξιολογήσεις που έχει κάνει ο οίκος για τη χώρα μας. Για παράδειγμα, τον Αύγουστο του 2014 η Moody’s είχε αυξήσει την βαθμολόγια της ελληνικής οικονομίας κατά δύο βαθμίδες λόγω της βελτίωσης της δημοσιονομικής κατάστασης, ενώ λίγους μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 2015, ο οίκος τοποθετούσε τη χώρα μας σε «υπό αναθεώρηση για υποβάθμιση», με κύριο λόγο τον υψηλό βαθμό αβεβαιότητας για την έκβαση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της.

Συνεπώς, επειδή ουδέν μονιμότερον του προσωρινού…, με φειδώ η αντιμετώπιση των αξιολογήσεων του οίκου Μοοdy’s.

ΔΕΙΤΕ την έκθεση της 10ης Ιουνίου και της 9ης Νοεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υποβάθμισε την Ελλάδα η Moody’s: Δίχως στήριξη των πιστωτών θα χρεοκοπήσει

Η Moody’s υποβάθμισε μία μονάδα την αξιολόγηση των ομολόγων της Ελλάδας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top