Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ και μείωση μεριδίου στην αγορά στη συνάντηση Σταθάκη με τη διοίκηση της ΔΕ

Και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο τραπέζι

Ενημερωτική συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Μανόλη Παναγιωτάκη και στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ, είχε αργά χθες το βράδυ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, όπως έγινε σήμερα γνωστό από την διοίκηση της εταιρείας.
Στη συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκαν η κατάσταση και οι προοπτικές της επιχείρησης σε συνάρτηση με τη νομοθετημένη υποχρεωτική απώλεια μεριδίου της στην αγορά, το οποίο πρέπει να περιοριστεί κάτω από το 50% ως το 2020.
Συζητήθηκαν επίσης οι δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής (ΝΟΜΕ), οι οποίες κατά τη ΔΕΗ οδηγούν σε πώληση της ενέργειας κάτω του κόστους, όπως και οι εξελίξεις με το διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, στο πλαίσιο του οποίου πρόσφατα αναδείχθηκε πλειοδότης.
Άλλα ζητήματα που βρεθήκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, ήταν η πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση καθώς και θεσμικά ζητήματα αναφορικά με τη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία θέτει η ΔΕΗ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top