EBRD: Ανάπτυξη μηδέν για φέτος για την Ελλάδα και 2% το 2017

Προσδοκά σε έσοδα από τον τουρισμό και βελτίωση του επενδυτικού κλίματος η Ευρωπαϊκή Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

EBRD:  Ανάπτυξη μηδέν για φέτος  για την Ελλάδα και 2% το 2017
Μηδενική ανάπτυξη φέτος και 2% τον επόμενο χρόνο θα πετύχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).
Αν και το ΑΕΠ της χώρας μας υποχώρησε κατά 0,7% το πρώτο εξάμηνο, η EBRD εκτιμά ότι τα έσοδα από τις μεγάλες τουριστικές αφίξεις και η σταδιακή βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος θα λειτουργήσουν ως θετικά αντίβαρα το δεύτερο μισό του έτους, οδηγ��ντας σε μηδενική ανάπτυξη για όλο το δωδεκάμηνο.
«Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει φτάσει στο σημείο καμπής» για να βγει από την ύφεση, αναφέρει χαρακτηριστικά η επενδυτική τράπεζα, επισημαίνοντας δε πως η υλοποίηση των προαπαιτούμενων του Μνημονίου έχει συμβάλει σε μερική ανάκτηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης.
Για το 2017, η EBRD προβλέπει ότι οι επενδύσεις και η εμπιστοσύνη θα συνεχίσουν να αυξάνονται, όμως υπογραμμίζει ότι μία σειρά παραγόντων θα περιορίσει την ανάπτυξη στο 2%.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top