ΒΟΜΒΑ! Θέμα προϋπολογισμού θέτουν οι θεσμοί

Συμφωνήθηκε να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών και περαιτέρω μελέτη των δημοσιονομικών στοιχείων

ΒΟΜΒΑ! Θέμα προϋπολογισμού θέτουν οι θεσμοί

Διαφορές καταγράφονται μεταξύ θεσμών και οικονομικού επιτελείου και στα δημοσιονομικά, επί του προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2017, αλλά και για το πρωτογενές πλεόνασμα από το 2018 και μετά.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα Eurostat και ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσαν την συρρίκνωση του πρωτογενούς αποτελέσματος 2015 στο 0,2% του ΑΕΠ έναντι 0,7% που είχε εκτιμηθεί τον Απρίλιο.

Υπό τη σκιά και των αναθεωρημένων στοιχείων, οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να εξετάσουν γραμμή-γραμμή όλες τις προβλέψεις του προσχεδίου για το 2017, με το ��ποίο τίθεται στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 1,75% του ΑΕΠ.

Από το υπουργείο Οικονομικών έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου και του αν. υπουργού Γ. Χουλιαράκη με τους επικεφαλής των θεσμών.

Στη συνάντηση με θέμα τα δημοσιονομικά ανταλλάχτηκαν απόψεις αναφορικά με το μέγεθος της δημοσιονομικής βάσης. Συμφωνήθηκε, από κοινού, να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών και περαιτέρω μελέτη των δημοσιονομικών στοιχείων, ώστε να ακολουθήσουν πιο εμπεριστατωμένες συζητήσεις αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2017 και τον προγραμματισμό επίτευξης των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top