Στην Ιταλία την Τρίτη ο Σταθάκης για την προσέλκυση επενδύσεων

Ενημέρωση οικονομικών παραγόντων για τις προοπτικές της Ελλάδας

Με στόχο την προσέλκυση ιταλικών επενδύσεων, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, θα συμμετάσχει σε επενδυτική ημερίδα- Roadshow στη Ρώμη που συνδιοργανώνουν ο ελληνικός οργανισμός Enterprise Greece και η Confidustria, η Ένωση Βιομηχάνων Ιταλίας.
Συγκεκριμένα, στη Ρώμη, στην έδρα της Confidustria, που απαριθμεί 150.000 επιχειρήσεις - μέλη και οι οποίες απασχολούν πάνω από 5,4 εκατομμύρια εργαζόμενους θα βρεθεί την ερχόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 ο κ. Σταθάκης, απευθύνοντας πρόσκληση για επενδύσεις στη χώρα μας. Η Confidustria, μετρά 106 χρόνια ζωής και είναι από τις πλέον ισχυρές ευρωπαϊκές εργοδοτικές οργανώσεις. Ο υπουργός έχει επίσημα προσκληθεί από τον Ιταλό, ομόλογο του υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα.
Σκοπός της επίσκεψης του κ. Σταθάκη, ο οποίος συνοδεύεται και από τον πρόεδρο του Enterprise Greece Χρήστο Στάικο είναι η ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας της Ιταλίας για τις πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομία, τις θεσμικές αλλαγές και απλοποιήσεις του πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξη επενδύσεων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους αλλά και λόγω της πρόσφατης δραστηριοποίησης στην Ελλάδα διεθνών χρηματοδοτικών οργανισμών (EBRD, EIB, EIF, BSTDB) όπως και συγκεκριμένες επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελληνική οικονομία σήμερα.
Η επενδυτική εκδήλωση στην Ρώμη, εντάσσεται στον ετήσιο προγραμματισμό επενδυτικών εκδηλώσεων του Enterprise Greece για το 2016, μέρος του οποίου αφορά ευρωπαϊκό roadshow σε βασικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, και ακολουθεί μετά το Βερολίνο, το Παρίσι και τη Μαδρίτη.
Στην εκδήλωση, θα συμμετάσχει από ιταλικής πλευράς ο κ. Λίτσια Ματιόλι, αντιπρόεδρος της Confindustria ενώ τρεις σημαντικές ιταλικές επιχειρήσεις που έχουν ήδη ή πρόκειται να επενδύσουν στην Ελλάδα, η Ferrovie dello Stato Italiane, της ιταλικής εταιρείας που πρόσφατα απέκτησε το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Enel Green Power, με πολλές επενδύσεις στην Ελλάδα στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς και η Telecom Italia Sparklet θα παρουσιάσουν στους ιταλούς ομόλογούς τους τους λόγους απόφασης επένδυσης στη χώρα μας αλλά και την εμπειρία τους μέχρι σήμερα. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες των δυο υπουργών.
Επιπλέον η Enterprise Greece και ο Ιταλικός Οργανισμός Εμπορίου (ICE) θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top