Επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών για τη 2η αξιολόγηση-Στο χειρουργείο τα εργασιακά

Ξανά στην Αθήνα από την Δευτέρα το κουαρτέτο- ΒΙΝΤΕΟ

Κουαρτέτο και πάλι στην Αθήνα από την Δευτέρα για να ξεκινήσει και επίσημα η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση. Στο τέλος του δρόμου της δεύτερης αξιολόγησης υπάρχουν δόσεις συνολικού ύψους 6,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά για να τις εξασφαλίσει η κυβέρνηση θα πρέπει να καταπιεί πολιτικά μερικές πολύ δύσκολες μεταρρυθμίσεις.

Στο επίκεντρο θα β��εθεί το πόρισμα σοφών για τα εργασιακά που παρήγγειλε και παρέλαβε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και περιλαμβάνει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων, μείωση ακόμη και του κατώτατου μισθού για όσους εργάζονται σε προβληματικές επιχειρήσεις, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και νέο συνδικαλιστικό νόμο με πιο αυστηρές προϋποθέσεις για την κήρυξη απεργιών

Στο τραπέζι θα πέσει και η γενικότερη πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και θα εξετασθεί αν η νέα φοροκαταιγίδα που έρχεται από τον Ιανουάριο με αυξήσεις, μεταξύ άλλων, σε καύσιμα, ίντερνετ σταθερά τηλέφωνα και καφέ, επαρκούν για να πιαστεί ο στόχος 1.75% για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2017 και 3,5% το 2018 και τα επόμενα χρόνια, εφόσον δεν ρυθμιστεί το χρέος.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάνη σε ομιλία της σε εκδήλωση για την ελληνική οικονομία στο πανεπιστήμιο Tufts των Ηνωμένων Πολιτειών τόνισε την ανάγκη για εντατικοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων για να εξέλθει η χώρα από την κρίση καθώς και αναδιάρθρωση του χρέους και αλλαγή των δημοσιονομικών στόχων για τα επόμενα χρόνια ώστε ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος να διαμορφωθεί από το 3,5% σε 2%.

Στην Αθήνα φθάνουν αύριο τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών με τα ραντεβού των επικεφαλής με τους υπουργούς να ξεκινούν από τα μέσα της εβδομάδας.

Με μικρή καθυστέρηση αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα, την Πέμπτη ή την Παρασκευή, και η Ντέλια Βελκουλέσκου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο λόγος της καθυστέρησης είναι ο θάνατος ανώτερου στελέχους του Ταμείου και η ανάγκη να παραβρεθεί στην κηδεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top