Στον «κουμπαρά» του ΑΚΑΓΕ καταφεύγει ο ΟΑΕΕ για να μπορέσει να καταβάλει τις συντάξεις!

Με απόφαση Κατρούγκαλου- Χουλιαράκη - «Τρώνε τα έτοιμα» σχολιάζει ο πρώην υπουργός Εργασίας Βρ��ύτσης

Στον αποκαλούμενο «μικρό κουμπαρά» του ΑΚΑΓΕ καταφεύγει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών προκειμένου να επιχορηγηθεί με 350 εκατ. ευρώ και να μπορέσει να καταβάλει τις συντάξεις.


Συγκεκριμένα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, προβλέπεται η εκταμίευση 350 εκατ. ευρώ κατόπιν αιτήματος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών για την κάλυψη των ελλειμμάτων και την καταβολή των συντάξεων μέχρι τον Δεκέμβριο.


Η απόφαση προβλέπει τη μεταφορά από τον λογαριασμό Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του ΑΚΑΓΕ σε τρεις δόσεις: 150 εκατ. ευρώ στις 25 Οκτωβρίου, και από 100 εκατ. ευρώ στις 10 Νοεμβρίου και στις 9 Δεκεμβρίου.


Εκταμιεύονται επίσης με την ίδια υπουργική απόφαση 20 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του ΤΣΑΥ και του Ταμείου Νομικών (επίσης τομέας του ΕΤΑΑ).


Για το ζήτημα, ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, σε ανάρτησή του στο twitter στην οποία αναφέρει: «Τρώνε τα έτοιμα! Η αφαίμαξη από κουμπαρά ΑΚΑΓΕ και επόμενες γενιές 370 εκ. ευρώ επιβεβαιώνει πως το ασφαλιστικό είναι στον αέρα»!

vroutsis tw oaee.jpg


Από πλευράς πάντως της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας υποστηρίζουν ότι πρόκειται για «συνήθη πρακτική».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top