Ούτε και φέτος χρειάζονται οι αποδείξεις-Για έξαρση της φοροδιαφυγής μιλούν οι επιχειρηματίες

Το καθεστώς αυτό ευνοεί τους «κακούς» επαγγελματίες-VIDEO

​Όσο και αν φαίνεται απίστευτο οι ίδιοι οι επιχειρηματίες δηλώνουν πως το γεγονός ότι οι καταναλωτές δεν χρειάζεται να κρατούν αποδείξεις φέτος, οδηγεί σε καραμπινάτες περιπτώσεις φοροδιαφυγής από τους κακούς επαγγελματίες.

Ιδιοκτήτης καφέ- εστιατορίου ομολογεί στην κάμερα του Star, πως από την στιγμή που ούτε φέτος οι καταναλωτές έχουν την νομική υποχρέωση να κρατούν αποδείξεις οδηγεί σε πολλές περιπτώσεις φοροδιαφυγής από τους κακούς επαγγελματίες που καιροφυλακτούν. Και δεν είναι ο μόνος.

Ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι όπως και το 2015, έτσι και για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν φέτος και θα δηλωθούν στην εφορία το 2017, δεν θα υπάρχει η σχετική υποχρέωση συλλογής αποδείξεων.

Έτσι λοιπόν η σύνδεση του αφορολογήτου ποσού εισοδήματος με τις αποδείξεις θα γίνει από του χρόνου και για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το έτος αυτό με βάση τις διατάξεις που θα προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την επέκταση των συναλλαγών με πλαστικό χρ��μα που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο για την επέκταση των συναλλαγών με κάρτες θα θέτει ως προϋπόθεση για το αφορολόγητο τις συναλλαγές με κάρτες ενός συγκεκριμένου ελάχιστου ποσοστού του εισοδήματος του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top