ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR: Αυτή είναι η επιστολή που θα στείλει ο Κατρούγκαλος στους συνταξιούχους!

Η περικοπή τους επόμενους μήνες θα είναι ακόμα μεγαλύτερη

​Το STAR παρουσιάζει την επιστολή που στέλνει από σήμερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος προς τους συνταξιούχους, οι οποίοι είδαν τις επικουρικές τους να πετσοκόβονται. Μόνο που στην επιστολή περιγράφονται απλώς οι μειώσεις, χωρίς εξηγήσεις. Γίνεται επίσης αναφορά στον τρόπο που θα επιστραφούν τα αναδρομικά.

Αυτή είναι η επιστολή που θα λάβουν από το υπουργείο Εργασίας εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που είδαν τη σύνταξή τους να κόβεται σε ποσοστό άνω του 40% όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας.

Επιστολή θα λάβουν μόνο όσοι είχαν περικοπή στην επικουρική τους σύνταξη και όχι αυτοί που τους κόπηκε το μέρισμα, το ΕΚΑΣ ή η κύρια σύνταξη από την επέκταση της εισφοράς υγείας.

Όπως θα δείτε στο βίντεο στην επιστολή δεν περιλαμβάνεται ο τρόπος με τον οποίο έγινε η περικοπή, αλλά αναφέρονται τα προηγούμενα ποσά των συντάξεων και τα τελικά ποσά μετά την περικοπή.

Ο υπουρ��ός σε προσωπικό τόνο γράφει στους συνταξιούχους πως γνωρίζει ότι οι συντάξεις δεν φτάνουν για τις ανάγκες τους και υπόσχεται αυξήσεις όταν έρθει η άνοδος της οικονομίας.

Ο Αντώνης Κουρούκλης, Πρόεδρος Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία δήλωσε στο STAR:

«Οι επιστολές προς τους συνταξιούχους που αφορούν στην αναπροσαρμογή των επικουρικών τους συντάξεων δεν αναφέρουν τίποτα ουσιαστικό σχετικά με τον τρόπο επαναϋπολογισμού. Τα στοιχεία, τα δεδομένα τις παραμέτρους που ελήφθησαν υπ’ όψιν. Αναφέρουν απλά αυτό το οποίο γνωρίζουν ήδη οι συνταξιούχοι».

Στην επιστολή αναφέρεται ακόμα ότι η περικοπή τους επόμενους μήνες θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού θα πρέπει να παρακρατηθούν και τα αναδρομικά με δεδομένο ότι η μείωση ισχύει από 1 Ιουνίου.

«Το ποσό της μηνιαίας παρακράτησης των αναδρομικών που θα σας κρατείται κάθε μήνα, περιορίζεται στα 50 ευρώ, εφόσον η νέα σας επικουρική σύνταξη δεν υπερβαίνει τα 500 ευρώ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή!

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος λέει ότι η αποστολή των επιστολών θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top