Να διαδηλώσουν καλεί τους συνταξιούχους ο Κατρούγκαλος!

«Κέρδος να βγαίνουν οι πολίτες στο δρόμο» δήλωσε για όσους «ψεκάσθηκαν» κοντά στο Μαξίμου

Με τον πόνο των συνταξιούχων παίζουν στην κυβέρνηση. Δεν φτάνουν τα χημικά που έφαγαν οι απόμαχοι της ζωής προχθές στο Σύνταγμα, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος τους καλεί να διαδηλώσουν ξανά! «Κάθε άνθρωπος που είναι στο δρόμο και διεκδικεί τα δικαιώματά του εγώ το θεωρώ ένα κέρδος για την κοινωνία.

«Με τους αγώνες κατακτώνται όλα τα δικαιώματα» δήλωσε ο σήμερα ο υπουργός Εργασίας. Όσοι πάντως αντέξουν,μέχρι την Παρασκευή θα λάβουν γράμμα από τον Υπουργό, όπου θα τους εξηγεί γιατί κόπηκε η σύνταξη που υποτίθεται πως δε θα κοβόταν. Αδιάφορη θεωρούν οι συνταξιούχοι την επιστολή που θα στείλει το υπουργείο Εργασίας, αφού όπως λένε, προς το παρόν ψάχνουν να βρουν πως θα ζήσουν από τις απανωτές περικοπές.

«Τι να την κάνω την επιστολή; Και εγώ τους στέλνω επιστολή να παραιτηθούν, να φύγουν!» δηλώνει συνταξιούχος στην κάμερα του Star, ενώ ένας άλλος απόμαχος τονίζει: «Θα μας στείλει την επιστολή που θα λέει ο τάδε νόμος τάδε το τάδε άρθρο καθότι η συμφωνία που κάναμε. Και ποιος μπορεί να το ελέγξει αυτό; Τρίχες κατσαρές, κοροϊδία στην κοροϊδία. Αυτοί βγάζουν τους νόμους ��υτοί τους εφαρμόζουν όπως θέλουν».

Άλλος εργαζόμενος δείχνει το εκκαθαριστικό που έλαβε και δείχνει ότι το μέρισμα των 385 ευρώ που έπαιρνε μειώθηκε στα 61 ευρώ!

Ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε επίσης ότι ο προϋπολογισμός «ανταποκρίνεται σε αυτά τα οποία έχουμε ήδη νομοθετήσει, δεν πρόκειται για κάποια έκπληξη».

Τι είναι λοιπόν αυτά που νομοθετήθηκαν; Το 2017 οι συντάξεις θα μειωθούν επιπλέον κατά 326 εκατ. ευρώ. Από τις επικουρικές θα κοπούν 117,3 εκατ. ευρώ. Η εισφορά υπέρ επικουρικής ασφάλισης θα φέρει 177,8 εκατ. ευρώ. Το ΕΚΑΣ θα εξαϋλωθεί αφού θα εξοικονομηθούν από τη δαπάνη του 439,2 εκατ. ευρώ. Συνολικά από το ασφαλιστικό θα προέλθουν 1,54 δις ευρώ εκ των οποίων τα 779,9 εκατ. εντός του 2017.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που ο υπουργός καλεί τους πολίτες να διαδηλώσουν εναντίον της πολιτικής που εφαρμόζει. Στις 20/1/2016, με αφορμή το ασφαλιστικό έλεγε: «Ο κόσμος να βγει στους δρόμους. Αυτά που υποστηρίζει, είναι αυτά που υποστηρίζω κι εγώ». Το σχόλιο συνταξιούχου είναι ενδεικτικό: « Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι που λέγανε ότι θα δώσουν και 13η σύνταξη, ενώ έχουν φάει όλες τις άλλες συντάξεις».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top