Προϋπολογισμός: Aνάπτυξη 2,7% και πλεόνασμα 3,3 δισ. για το 2017

Ύφεση 0,3% για το 2016 – Δείτε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το προσχέδιο

Με στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 να κλείσει στο 1,8% του ΑΕΠ (3,33 δισ. ευρώ) σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με το 0,6% του ΑΕΠ (1,11 δισ. ευρώ) που προβλέπεται για το 2016, κατατέθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η επίτευξη των στόχων οφείλεται στη σταδιακή αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας, στην ορατή βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και στην ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

gg.jpg
Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει ότι, πέρα από την δημοσιονομική υπευθυνότητα και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των πιστωτών, παραμένει η προτεραιότητα της αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανάκαμψης από τη μακροχρόνια ύφεση.

τ66.jpg
Για τον λόγο αυτό ο προϋπολογισμός του 2017 ενσωματώνει μια σειρά από παρεμβάσεις, μεταξύ των οποίων:

• Η πλήρης επέκταση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύ��ς με πιστώσεις που φτάνουν τα 760 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να καλύψει πάνω από 250 χιλιάδες νοικοκυριά που βιώνουν συνθήκες ακραίας φτώχειας.

• Η αύξηση του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 250 εκατ. ευρώ, ώστε να αντισταθμιστεί πλήρως η προβλεπόμενη μείωση του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους.

• Η πρόβλεψη 300 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της υγείας, της κοινωνικής προστασίας και της παιδείας που θα διατίθενται κατά περίπτωση για την κάλυψη αναγκών που υπερβαίνουν τις υπάρχουσες πιστώσεις.

• Η συνεισφορά 100 εκατ. ευρώ για τις ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Δείτε εδώ ολόκληρο το προσχέδιο: PROSXEDIO_2017.pdf

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top