ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! Νέα δεδομένα από 1η Οκτωβρίου για 3 εκατ. δανειολήπτες

Δεκαεννέα επιλογές ρυθμίσεων με τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας

Νέα δεδομένα για πάνω από 3 εκατομμύρια δανειολήπτες ισχύουν από την 1η Οκτωβρίου.

Με την έναρξη εφαρμογής του αναθεωρημένου Κώδικα Δεοντολογίας, όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα δάνεια θα έχουν την τελική ευκαιρία να προβούν στη ρύθμισή τους και να μην κινδυνεύουν από τους πλειστηριασμούς στους οποίους θα προχωρήσουν οι τράπεζες.

Ο Κώδικας προσφέρει δεκαεννέα επιλογές ρυθμίσεων για τις καθυστερούμενες οφειλές προς τις τράπεζες και καθορίζει ως βασικό κριτήριο, για τις ρυθμίσεις αυτές, την επίδειξη πνεύματος συνεργασίας του δανειολήπτη με την τράπεζα και το επίπεδο των εύλογων δαπανών για τη διαβίωσή του.

Εξαιρούνται από την υπαγωγή τους στον Κώδικα Δεοντολογίας:

- Απαιτήσεις από συμβάσεις που έχουν ήδη καταγγελθεί πριν από την 1/1/2015.

- Απαιτήσεις έναντι δανειολήπτη που έχει υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο Νόμο 3869/2010, για την οποία έχει ορισθεί δικάσιμος.

- Απαιτήσεις έναντι δανειολήπτη, κατά του οποίου τρίτοι πιστωτές έχουν κινήσει δικαστικές ενέργειες για την εξασφάλιση χρεών ή έχει ήδη τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Από σήμερα, ουσιαστικά, οι τράπεζες παύουν να κυνηγάνε τους οφειλέτες και αυτοί να παίζουν κρυφτό μαζί τους. Οι δανειολήπτες πρέπει να σπεύσουν στην τράπεζά τους, για να συζητήσουν το πρόβλημα και να βρουν λύση για την αποπληρωμή του δανείου τους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top