Τράπεζα Αττικής: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι μηχανικοί μετά τις αποκαλύψεις

Ζητούν να πέσει φως παντού και να αποδοθεί δικαιοσύνη

«Πρέπει όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν για τα χρήματα που χάθηκαν από το ασφαλιστικό μας ταμείο»:

Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ, Κωνσταντίνος Δούκας, πρόεδρος Συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ, του Ταμείου των Μηχανικών που επένδυσε αδρά στην Τράπεζα Αττικής και σήμερα καταγράφει, του��άχιστον χρηματιστηριακά, μεγάλες ζημιές, ζητάει να αποδοθούν ευθύνες για όλα όσα έγιναν στην Τράπεζα.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Τράπεζα της Ελλάδος που έχει σταλεί και στον εισαγγελέα, από τον έλεγχο που έγινε στην τράπεζα Αττικής διαπιστώθηκε ότι:
-Ήταν προβληματικός ο τρόπος διοίκησης που ουσιαστικά ελεγχόταν από το ασφαλιστικό ταμείο των μηχανικών
-Δίνονταν δάνεια με προβληματικό τρόπο υπολογισμού του κινδύνου για τη μη αποπληρωμή τους και
-Δίνονταν δάνεια κυρίως σε επιχειρήσεις του κατασκευαστικού κλάδου πολλά από τα οποία σήμερα δεν εξυπηρετούνται.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Τράπεζα, Αθανάσιος Σταθόπουλος, ζητά, μιλώντας στο Star, οι αρχές να κάνουν γρήγορα τη δουλειά τους: «Οι εργαζόμενοι της Τράπεζα βρίσκονται στις θέσεις τους και θέλουμε οι πολιτειακές και εποπτικές αρχές να κάνουν με πλήρη διαφάνεια τη δουλειά τους».

Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του περασμένου Δεκεμβρίου επενδύθηκαν συνολικά στην Τράπεζα Αττικής περίπου 680 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως από φορείς του Δημοσίου. Σήμερα, η συνολική απώλεια από αυτήν την επένδυση υπολογίζεται σε 86% καθώς από τα 30 λεπτά που αγόρασαν τις μετοχές με την αύξηση κεφαλαίου η τιμή της μετοχής έχει υποχωρήσει σήμερα στα 4 λεπτά.

Μεγάλες απώλειες καταγράφει το ΤΣΜΕΔΕ που επένδυσε στην Τράπεζα Αττικής 384 εκατομμύρια ευρώ, το ασφαλιστικό ταμείο ΤΑΠΙΛΤΑΤ έβαλε 55 εκατομμύρια, η ΕΥΔΑΠ που τοποθέτησε 20 εκατομμύρια, τα Ελληνικά Ταχυδ��ομεία που επένδυσαν 3 εκατομμύρια και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος που επένδυσε 9,9 εκατομμύρια ευρώ.


«Καταγγέλλουμε ένα τεράστιο σκάνδαλο που έγινε από τη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤΑΤ» δηλώνει ο Σαράντος Φιλιππόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχω ν ΤΑΠΙΛΤ . Όπως προσθέτει, «η διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤΑΤ επένδυσε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής το ποσό ων 55 εκατ. ευρώ, γεγονός πρωτοφανές. Αυτή η επένδυση αφορούσε το ένα τρίτο των αποθεματικών του ταμείου μας και το 50% της ρευστότητάς του».


Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Αττικής έχει χορηγήσει δάνεια σε επιχειρήσεις συμφερόντων Καλογρίτσα, τα οποία όπως είχε δηλώσει η νέα διοίκηση της τράπεζας εξυπηρετούνται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top