Ο ακατάσχετος λογαριασμός θα προχωρήσει, λέει ο Αλεξιάδης! Το αντίθετο θέλει η τρόικα

"Όχι ξανά 100 δόσεις. Έρχονται πιο δίκαια τέλη κυκλοφορίας για το 2017"

​Αισιόδοξος ότι ο ειδικός επαγγελματικός λογαριασμός θα προχωρήσει παρά το μπλόκο της τρόικας εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

«Ο ειδικός επαγγελματικός λογαριασμός δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσει», δήλωσε ο κ.Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στη Realnews, συμπληρώνοντας ότι αποτελεί προϋπόθεση για να πετύχει το πλαστικό χρήμα.

«Εάν δεν καταλάβουν οι πάντες ότι πρέπει να υπάρχει ειδικός επαγγελματικός λογαριασμός, δεν θα πετύχει το πλαστικό χρήμα. Και αν πετύχει το πλαστικό χρήμα, θα έχουμε και αύξηση των εσόδων του Δημοσίου και εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων», πρόσθεσε.

Ο κ.Αλεξιάδης γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη χρονική μετάθεση της αύξησης του ΦΠΑ στα μικρότερα νησιά και ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η απόφαση για τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, «τα οποία θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά από αυτά του 2016».

«Προσπαθούμε να φέρουμε νέες ρυ��μίσεις στην εφορία, όχι ξανά εκατό δόσεις. Εκατό δόσεις δεν μπορούν να έρχονται συνέχεια. Νέες ρυθμίσεις που θα προστατεύσουν τους πολίτες», πρόσθεσε και προανήγγειλε λοταρία για τις αποδείξεις και του 2016, ασχέτως τού πότε θα εφαρμοστεί το πλαστικό χρήμα.

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι οι δανειστές κρατούν σκληρή στάση στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού για τους επαγγελματίες, μέσω του οποίου θα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές με τα POS. Το κουαρτέτο ζήτησε να προστατεύεται μόλις το 20% του υπολοίπου στον λογαριασμό, ενώ η ελληνική πλευρά έβαλε νερό στο κρασί της και από το 100%, αντέτεινε να μπει ο πήχης στο 60%-70%. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αναζητώντας τη χρυσή τομή, ωστόσο υπάρχει και ένα ακόμη σκέλος στην υπόθεση: τ�� ποιός θα επωφελείται από το τμήμα του λογαριασμού που μπορεί να κατασχεθεί (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενοι ή προμηθευτές).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top