Κλειδώνει το νέο καθεστώς εισφορών – Χαμένοι νέοι επιστήμονες και αγρότες

Καταργούνται οι εκπτώσεις που είχαν σχεδιαστεί να ισχύσουν από 1/1/2017

Το νέο καθεστώς εισφορών κλειδώνει σήμερα με την κατάθεση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή.

Χαμένοι θα είναι οι νέοι επιστήμονες, οι αγρότες αλλά και όσοι θα εξαγοράσουν πλασματικά έτη για να βγουν σε σύνταξη.

Το πολυνομοσχέδιο τινάζει στον αέρα τις κυβερνητικές υποσχέσεις, καταργώντας τις εκπτώσεις στην εισφορά υγείας για νέους επιστήμονες και αγρότες από 1/1/2017, με αποτέλεσμα να πληρώνουν όλοι εισφορά 6,95%.

Και οι αγρότες για τους οποίους υπήρχε ανάλογη έκπτωση. Επομένως, από 1/1/2017 συνολικά όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν 20% επί του εισοδήματός τους για κύρια σύνταξη και 6,95% για υγεία.

Αν σε αυτά προστεθεί και φόρος 20% και η προκαταβολή φόρου, τότε το εισόδημα των επαγγελματιών εξατμίζεται.

«Μιλάμε για μία έμμεση φορολογία σε μία δύσκολη εποχή για την επιχειρηματικότητα. Ναι μεν θέλουμε σύνδεση με το εισόδημα αλλά σε μία πιο αναλογική μορφή» λέει στο STAR ο Νίκος Κογιουμτζής, πρόεδρος Εμπορι��ού Συλλόγου Αθήνας

«Ζητείται η κατάργηση της έκπτωσης 15% στην εξαγορά πλασματικών ετών, όταν το ποσό της εξαγοράς καταβάλλεται εφάπαξ, και η αντικατάστασή του με μία έκπτωση 2% για κάθε χρόνο που αναγνωρίζεται και εξαγοράζεται» τονίζει ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος.

Παράλληλα, με το νομοσχέδιο οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων σε περιοχές με λιγότερους από 2.000 κατοίκους χάνουν το ευνοϊκό καθεστώς ασφάλισης στον ΟΓΑ και εντάσσονται στον ΟΑΕΕ, εκτός αν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top