Δεν θα χρηματοδοτήσει ξανά ΜΜΕ ανακοίνωσε η Τράπεζα Αττικής

Να αποφύγει τις εμπλοκές τύπου Καλογρίτσα για τις άδειες ΤV δηλώνει ότι επιθυμεί η νέα διοίκηση

«Η νέα διοίκηση θα απόσχει από κάθε χρηματοδότηση σε μέσα ενημέρωσης»: Με αυτά τα λόγια ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής ξεκαθάρισε ότι πλέον η Τράπεζα Αττικής, η οποία έχει δώσει δάνεια , αλλά και εγγυητική επιστολή στον Καλογρίτσα για να πάρει μέρος στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, δεν πρόκειται να δώσει κανένα δάνειο σε μέσο μαζικής ενημέρωσης.


Στη σημερινή γενική συνέλευση η Τράπεζα Αττικής πέρασε πλήρως στον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος και για πρώτη φορά, όπως απαίτησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με την απειλή τοποθέτησης Επιτρόπου, δεν θα συμμετάσχει στη διοίκησή της στέλεχος του ασφαλιστικού Ταμείου των μηχανικών.


Μάλιστα, ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας Παναγιώτης Ρουμελιώτης έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για το τι θα κάνει σε περίπτωση παρέμβασης στο έργο του: «Η νέα διοίκηση δε θα δεχτεί παρεμβάσεις από εξωθεσμικούς παράγοντες και έξω από τους κανόνες της τραπεζικής λειτουργίας. Έθεσα την παραίτησή μου σε αυτήν την περίπτωση στη διάθεση της γενικής συνέλευσης».


Ο ορισμός νέας διοίκησης είναι το πρώτο βήμα για τη διόρθωση των αμαρτιών στον τρόπο με τον οποίο διοικούνταν η τράπεζα και οι οποίες περιγράφονται στο πόρισμα φωτιά της Τράπεζας της Ελλάδος και του ευρωπαϊκού εποπτικού μηχανισμού SSM. Το επόμενο βήμα θα είναι η αναδιάρθρωση της τράπεζας με μαχαίρι παντού, ακόμη και στους μισθούς των υπαλλήλων: «Θα είναι συνδυασμός εθελουσίας και μείωσης μισθών κλπ».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανησυχεί για τις εξελίξεις στην Τράπεζα Αττικής και τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ των παρεμβάσεων του Γιάννη Στουρνάρα.

Στα τέλη του 2015 η Τράπεζα Αττικής αναζητούσε κεφάλαια 750 εκατομμυρίων για να καλύψει τρύπες στην κεφαλαιακή της επάρκεια. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτά καλύφθηκε από φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου.

Το Ταμείο των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ), που είναι και βασικός μέτοχος της Τράπεζας, έβαλε 384 εκατομμύρια, το ασφαλιστικό ταμείο ΤΑΠΙΛΤ επένδυσε 55 εκατομμύρια, το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έβαλε στην αύξηση 10 εκατομμύρια, η ΕΥΔΑΠ 20 εκατομμύρια και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία 3 εκατομμύρια ευρώ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top