Εκτός Attica τo ΤΣΜΕΔΕ - Διαφάνεια και πλήρη συνεργασία με τις αρχές υπόσχεται η νέα διοίκηση

Τέλος τα δάνει�� σε ΜΜΕ - Ρουμελιώτης: Κουμάντο πλέον μόνο η διοίκηση - Τσαδαράς: Στα όρια εξάντλησης τα δάνεια Καλογρίτσα

«Η νέα διοίκηση θα λειτουργήσει με πλήρη διαφάνεια και θα συνεργαστεί με την Τράπεζα της Ελλάδος και τον SSM» ξεκαθάρισε ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής Παναγιώτης Ρουμελιώτης σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την έκτακτη γενική συνέλευση της τράπεζας.

Ο κ. Ρουμελιώτης έστειλε το μήνυμα ότι δεν δέχεται ούτε επιρροές ούτε παρεμβάσεις, ξεκαθαρίζοντας πως κουμάντο πλέον θα κάνει μόνο η διοίκηση της τράπεζας και πως αν επιχειρηθούν πιέσεις, «η παραίτησή μου θα είναι στη διάθεση της γενικής συνέλευσης».

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Θεόδωρος Πανταλάκης, έκανε λόγο για δύσκολες ημέρες που έρχονται και αναφέρθηκε στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Αττικής, ξεκαθαρίζοντας ότι θα θίξει πολλούς (π.χ. εθ��λουσία, μείωση μισθών διοίκησης, τέλος οι σύμβουλοι), ενώ έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι οι καταθέσεις είναι πλήρως εξασφαλισμένες.

Όσον αφορά τον κ. Μάκεδο, δεν περιλαμβάνεται πλέον στο δ.σ. της τράπεζας. Πρόκειται για πλήρη επικράτηση της Τράπεζας της Ελλάδας που είχε ζητήσει να μην υπάρχει κανείς από το ΤΣΜΕΔΕ στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Αττικής, «απειλώντας» διαφορετικά με τοποθέτηση Επιτρόπου στην τράπεζα. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά από τη σύσταση της τράπεζας δεν υπάρχει στη σύνθεση του δ.σ. κανένα μέλος του ταμείου των μηχανικών.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Αθανάσιος Τσάδαρης, απαντώντας σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις δανειοδοτήσεις στις εταιρείες του ομίλου Καλογρί��σα, είπε ότι ο κ. Καλογρίτσας είχε μεγάλη γραμμή πίστωσης που βρίσκεται στα όρια της εξάντλησης και πως πλέον δεν μπορεί να του δοθεί άλλη πίστωση. Όσον αφορά τα δάνεια που έχει πάρει ο κ. Καλογρίτσας, ισχυρίστηκε είναι ενήμερα και εξυπηρετούνται κανονικά.

Σε ερώτηση για τις καταθέσεις των ΔΕΚΟ στην τράπεζα είπε ότι οι καταθέσεις τον Απρίλιο 2015 ήταν 500 εκατ. ευρώ και σήμερα έχουν μειωθεί στα 200 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος, απέδωσε τη μείωση στο γεγονός ότι οι ΔΕΚΟ από καταθέτες, μετατράπηκαν σε μετόχους.

Τέλος, η διοίκηση της Attica Bank ανακοίνωσε ότι στο εξής η τράπεζα δεν θα χορηγεί δάνεια σε εταιρείες μέσων ενημέρωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top