Η «απειλή» Στουρνάρα προς την Τράπεζα Αττικής και γιατί το ΤΣΜΕΔΕ δεν ήθελε τον Πανταλάκη

Τ. Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star: Tι σημαίνει ο ορισμός Επιτρόπου

Το 25% των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Attica Bank, δηλαδή 520 εκατομμύρια ευρώ, είναι δάνεια σε κατασκευαστικές εταιρείες, επειδή μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας είναι το Ταμείο των μηχανικών, όπως ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Στο ΤΣΜΕΔΕ, από την εποχή του προηγούμενου προέδρου του κ. Σπίρτζη, υπήρχε η αντίληψη ότι οι μηχανικοί μπορεί να είναι και τραπεζίτες. Η ΤτΕ λέει στο πόρισμά της ότι αυτή η αντίληψη είναι λανθασμένη και βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγκρουσής της με ένα μέρος της κυβέρνησης που εκφράζουν οι κ.κ. Σπίρτζης και Παππάς.

Όπως πληροφορείται το Star, τοTαμείο των μηχανικών, ενθαρρυμένο από αυτή την πλευρά, ήθελε αρχικά να μπλοκάρει στην αυριανή γενική συνέλευση την τοποθέτηση του κ Πανταλάκη, ενός καθαρόαιμου τραπεζικού στελέχους , στο τιμόνι της Τράπεζας Αττικής.

Αν γινόταν αυτό, προειδοποίησε σήμερα η ΤτΕ την διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, ότι αύριο το μεσημέρι θα ανακοινωνόταν εκείνο που είχε απειλήσει αλλά δεν έκανε ο κ. Στουρνάρας τον Ιούνιο: Την τοποθέτηση κυβερνητικού επιτρόπου. Ο κ. Στουρνάρας κατέστησε σήμερα σαφές ότι δεν θέλει μηχανικούς στην διοίκηση μιας τράπεζας και ότι αν οι τελευταίοι επέμεναν θα τοποθετούσε επίτροπο.
Τι σημαίνει ο ορισμός επιτρόπου στην Τράπεζα Αττικής
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό σημαίνει ότι η Τράπεζα θα χωρισθεί σε "καλή" και "κακή". Τα 2,2 δισ. ευρώ θα δοθούν στην "κακή" τράπεζα και θα σταλούν στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω, όπως έγινε με τις τράπεζες Proton, Αγροτική , ΤΤ, ΑΣΠΙΣ. Το καλό κομμάτι, εξυπηρετούμενα δάνεια και καταθέσεις, θα πάνε σε μια συστημική τράπεζα.

Ένα ερώτημα είναι τι θα γίνει με τα αποθεματικά για τις συντάξεις του ταμείου μηχανικών που είχαν γίνει μετοχές της Τράπεζας και είναι ένα μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης.

Ένα δεύτερο ερώτημα είναι ποιος θα πληρώσει τα κόκκινα δάνεια για τα οποία δεν υπάρχουν προβλέψεις, κάπου 250 εκατομμύρια ευρώ . «Εσύ Μάρα και εγώ και όσοι μας βλέπουν ,με τους φόρο��ς μας θα τα πληρώσουμε » τόνισε χαρακτηριστικά ο Τάσος Τέλλογλου.

Όπως ανέφερε επίσης ο γνωστός δημοσιογράφος, την τοποθέτηση Πανταλάκη υποστήριζαν εκτός από τον κ. Στουρνάρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top