Στοιχεία- φωτιά στο πόρισμα: Περισσότερα τα κόκκινα δάνεια από τις καταθέσεις στην Αττικής

Κ. Μακρή: Επιστράφηκε στην Τράπεζα της Ελλάδας επειδή ήταν στα… αγγλικά!

Επιστράφηκε στην Τράπεζα της Ελλάδας από την δικαιοσύνη το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής, επειδή είναι στα αγγλικά, όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα! Έτσι, θα πρέπει πλέον να μεταφραστεί στα ελληνικά και να αποσταλεί εκ νέου σε 2-3 εβδομάδες.

Στο πόρισμα αυτό πάντως, όπως ανέφερε η Κ. Μακρή μπορεί να βρει κανείς για τα «μυστήρια» της Τράπεζας:

-Η τράπεζα έχει χορηγήσει 3,9 δις ευρώ ως σύνολο χορηγήσεων
-2,2 δις ευρώ από αυτά είναι κόκκινα δάνεια, το 60% περίπου. Δηλαδή, τα κόκκινα δάνεια είναι περισσότερα από τις καταθέσεις!
-Το 72% των κόκκινων δανείων είναι επιχειρηματικά, εκ των οποίων το 25,7% αφορά σε κατασκευαστικές εταιρείες.

Τα δάνεια Καλογρίτσα από την Αττικής

Ένας από τους μεγάλους πελάτες της Τράπεζας είναι ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας.Έως τις 21/12 /2015 το σύνολο του δανεισμού του ήταν 105 εκ. ευρώ. Από το 2011 έως το 2014, ο κ. Καλογρίτσας είχε πάρει 55 εκ. ευρώ ως δάνειο. Μέσα σε μια χρονιά, από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2015, πήρε άλλα 50 εκ. ευρώ σε δάνεια.

Φέτος δε τον Ιούλιο, 5 ημέρες πριν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις τηλεοπτικές άδειες, πήρε άλλα 15 εκ. ευρώ.

Στο σύνολό τους πάντως, για όλα τα κόκκινα δάνεια της Αττικής, το πόρισμα κάνει λόγο για δάνεια μη εξυπηρετούμενα και κυρίως με ανύπαρκτες εγγυήσεις. Και αυτό ακριβώς καλείται πια να ερευνήσει με ονοματεπώνυμα η Δικαιοσύνη και να βρει ποιοι τα έδιναν, με τι εχέγγυα και ποιοι μεσολαβούσαν για αυτό.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top