Έρχονται ΚΕΠ για την ενημέρωση και την υποστήριξη των δανειοληπτών

Σε ποιες περιοχές θα λειτουργήσουν τα πρώτα 30 Κέντρα

Έρχονται ΚΕΠ για την ενημέρωση και την υποστήριξη των δανειοληπτών

Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη λειτουργία σε όλη την Ελλάδα των 30 κέντρων ενημέρωσης – υποστήριξης δανειοληπτών, με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, ύψους 15 εκατ. ευρώ. Τα ΚΕΥΔ επιδοτούνται με κοινοτικά κονδύλια και το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού δημοσίευσε τη σχετική πρόσκληση ώστε η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους να υποβάλλει τις προτάσεις για το στήσιμο του δικτύου σε 24 περιφερειακές ενότητες, όπως αποκαλύπτει το «Έθνος».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα 30 αυτά κέντρα υποστήριξης των δανειοληπτών θα ανοίξουν τον Ιανουάριο και θα στελεχωθούν με 120 άτομα. Το κάθε κέντρο θα απασχολεί τουλάχιστον τέσσερα εξειδικευμένα στελέχη (πτυχίο Νομικής, Οικονομικών Επιστημών και Κοινωνικών Επιστημών κτλ) και η πρόσληψή τους θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ.

Ποιες οι αρμοδιότητες των κέντρων αυτών

Όπως περιγράφεται στην πρόσκληση του Υπουργείου, τα 30 κέντρα θα παρέχουν «συμβουλευτικές υπηρεσίες –οικονομικής και νομικής φύσης- και ενημέρωση των πολιτών για θέματα διαχείρισης οφειλών εξυπηρετούμενων ή μη ιδιωτικών δανείων. Στις βασικές τους δραστηριότητες θα είναι εκτός από την ενημέρωση των δανειοληπτών για δικαιώματα και υποχρεώσεις, η παροχή συμβουλών διαχείρισης δανείων, η μεσολάβηση κατόπιν αιτήσεως των δανειοληπτών για επίτευξη συμφωνίας (ρύθμιση, διακανονισμός) με τις τράπεζες, η παρακολούθηση και παρέμβαση κατόπιν αιτήσεως των δανειοληπτών για την τροποποίηση και την προσαρμογή της συμφωνίας με τις τράπεζες, η υποστήριξη και καθοδήγηση για την κατάρτιση οικογενειακού προϋπολογισμού και η παροχή εξειδικευμένων συμβουλών στους οφειλέτες που υπάγονται στον Κώδικα Δεοντολογίας για εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς με τις τράπεζες.

Σε ποιες περιοχές ιδρύονται τα κέντρα
Τρία στον κεντρικό τομέα Αττικής
Δύο στον βόρειο τομέα Αθην��ν
Τρία στη Θεσσαλονίκη
Και από ένα:
Στον Δυτικό τομέα Αθηνών
Στο Νότιο τομέα Αθηνών
Στην Ανατολική Αττική
Στη Δυτική Αττική
Στον Πειραιά
Στον Έβρο
Στην Καβάλα
Στην Ημαθία
Στις Σέρρες
Στην Κοζάνη
Στα Ιωάννινα
Στη Λάρισα
Στη Μαγνησία
Στην Εύβοια
Στην Αχαΐα
Στην Αιτωλοακαρνανία
Στην Κόρινθο
Στη Μεσσηνία
Στη Ρόδο
Στο Ηράκλειο
Στα Χανιά

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top