«Τρύπα» 67 εκατομμυρίων στην Attica Bank - Τι αποκάλυψε ο έλεγχος!

Υπό ειδικό καθεστώς από τον SSM και την Τράπεζα της Ελλάδος

«Τρύπα» 67 εκατομμυρίων στην Attica Bank - Τι αποκάλυψε ο έλεγχος!

​Η Attica Βank ελέγχεται από το Ταμείο των Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ). Η επταετής ύφεση όμως έχει εξαϋλώσει τον άλλοτε καλπάζοντα κατασκευαστικό κλάδο, αφήνοντας την τράπεζα σε δεινή θέση. Πάνω από το 70% του χαρτοφυλακίου δανείων της, αποτελείται πλέον από κόκκινα ή μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που στην πλειοψηφία τους είχαν λάβει χρεοκοπημένες οικογενειακές κατασκευαστικές εταιρείες ή ξενοδοχεία.

Η Attica δεν μπόρεσε να καλύψει μια «τρύπα» ύψους 67 εκατομμυρίων ευρώ από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 500 εκατομμυρίων στην οποία προέβη πέρυσι, με αποτέλεσμα να βρίσκεται υπό ειδικό καθεστώς ελέγχου από τον SSM, τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο έλεγχος αποκάλυψε «σοβαρές ροές», σύμφωνα με αξιωματούχο της κεντρικής τράπεζας, ωστόσο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ακόμα η Attica να γίνει μια κρατική αναπτυξιακή τράπεζα που θα καθοδηγήσει τις μελλοντικές δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, αναβιώνοντας ένα τραπεζικό μοντέλο που δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα για περισσότερα από 20 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Εισαγγελέα το πόρισμα για την Attica Bank – Χορηγούνταν δάνεια χωρίς κριτήρια!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top