Ο κύβος ερρίφθη: Τι αλλάζει στα ειδικά μισθολόγια – Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

«ΟΚ» από τους θεσμούς πήρε το ΥΠΟΙΚ

Το «ok» των θεσμών για την οριστική αναμόρφωση των ειδικών μισθολογίων του Δημοσίου πήρε το υπουργείο Οικονομικών, με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Ο σχεδιασμός των ειδικών μισθολογίων, που αφορά σε περίπου 200.000 δημοσίους υπαλλήλους ειδικών κατηγοριών, προβλέπει τον περιορισμό των 18 σήμερα ειδικών μισθολογίων που ισχύουν για διαφόρους επαγγελματικούς κλάδους σε 10 το πολύ, κάτι που, σε συνδυασμό με άλλες παρεμβάσεις, θα φέρει εξοικονόμηση 300 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2018.

Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», η κατεύθυνση που δόθηκε είναι να ενσωματωθούν στους βασικούς μισθούς επιδόματα και να πριμοδοτηθούν μόνο δύο κατηγορίες επιστημόνων, οι γιατροί του ΕΣΥ και οι πανεπιστημιακοί.

Στα ειδικά μισθολόγια του ΕΣΥ και των καθηγητών ΑΕΠ προκύπτουν μεσοσταθμικές αυξήσεις 9%.

Για τους ένστολους «παγώνουν» οι μισθολογικές προαγωγές, αλλά αυξάνονται, λόγω ενσωμάτωσης επιδομάτων, οι βασικοί μισθοί στα εισαγωγικά κλιμάκια. Τέλος, εξοικονόμηση προέρχεται μόνο από την απόφαση να κόβουνται τα «δώρα» - βαθμοί για όσους αποστρατεύοντα��.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top