Πλήρωσες με κάρτα; Πάρε δώρο μια… κανάτα!

Δέλεαρ για την ενίσχυση του πλαστικού χρήματος ετοιμάζει η κυβέρνηση

Πλήρωσες με κάρτα; Πάρε δώρο μια… κανάτα!

​Ακίνητα, αυτοκίνητα και δωρεάν αγορές θα κερδίζουν, μετά από κλήρωση, όσοι κάνουν αγορές με κάρτα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Παράλληλα, θα υπάρχει και έκπτωση φόρου, μιας και το ισχύον σύστημα με τις αποδείξεις θα καταργηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Έθνος», οι φορολογούμενοι που θα χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα θα μπαίνουν σε κληρώσεις με έπαθλα:

- Δωρεάν αγορές: κάθε μέρα, 50 τυχεροί σε ολόκληρη τη χώρα θα έχουν την ευκαιρία να μην πληρώσουν αυτά που αγόρασαν.

- Αυτοκίνητα: οι αποδείξεις από τη χρήση της κάρτας θα συμμετέχουν σε μηνιαίες κληρώσεις για 5 αυτοκίνητα, που θα διατίθενται από το «στοκ» των κατασχεμένων οχημάτων που υπάρχουν στον ΟΔΔΥ.

- Ακίνητα: ο… μεγάλος τυχερός, ένας κάθε χρόνο, θα κερδίσει ένα σπίτι.

Επίσης, το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2017 και δεν θα «πιάνει» τους άνω των 75 ετών και όσους ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, θα προβλέπει έκπτωση φόρου από 1.900 έως 2.100 ευρώ, αρκεί, φυσικά, οι αποδείξεις από τις συναλλαγές με κάρτα να έχουν αξία ίσης με το 10% έως και το 30% του εισοδήματος του φορολογούμενου.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων από πλαστικό χρήμα, θα πληρώνει φόρο 22% επί της διαφοράς μεταξύ του απαιτούμενου ποσού και του δηλωθέντος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top