Ο Κατρούγκαλος όχι μόνο βλέπει ανάπτυξη αλλά υπόσχεται και… δίκαιη μοιρασιά!

«Η προσπάθεια προσαρμογής τελείωσε»

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις έδωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πραγματοποιείται στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με θέμα «Διαβούλευση για τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων».

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, η προσπάθεια προσαρμογής τελείωσε και από εδώ και πέρα θα μοιραστούν τα οφέλη από την ανάπτυξη. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι όλες οι μειώσεις που γίνονται είναι οι μειώσεις που περιγράφονται αναλυτικά στον ασφαλιστικό νόμο που ψηφίστηκε. Επανέλαβε ότι δεν μειώνονται οι κύριες συντάξεις, μειώνονται μόνον οι επικουρικές εφόσον το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης είναι πάνω από 1.300 ευρώ: «Εμείς δεν επιβάλαμε οριζόντιες μειώσεις, όπως στον παρελθόν, εφαρμόσαμε απλώς το νέο σύστημα υπολογισμού και στις παλιές συντάξεις».

Επίσης, ο υπουργός Εργασίας σχολίασε ότι τώρα που αρχίζει να αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν πάλι αυτό το κλίμα της αμφιβολίας.

Τέλος, δήλωσε πως «ήρθε η ώρα να ξαναγυρίσουμε την Ελλάδα στην κοινωνική Ευρώπη. Για πρώτη φορά θέσαμε εμείς το ζήτημα της επιστροφής των συλλογ��κών διαπραγματεύσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top