ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ! Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα προπληρώνουν τις εισφορές τους

Αν πρέπει να τους επιστραφούν χρήματα... δεν θα επιστρέφονται αλλά θα συμψηφίζονται με μελλοντικές τους υποχρεώσεις

​Στο κυνήγι αναζήτησης εσόδων, το κράτος ετοιμάζεται να κάνει το απίστευτο! Θα βάλει τους ελεύθερους επαγγελματίες να προπληρώσουν τις εισφορές τους και αν έχουν μικρότερο εισόδημα δεν θα τους επιστραφούν τα χρήματα πίσω αλλά θα συμψηφιστούν με μελλοντικές τους υποχρεώσεις.

«Αυξάνονται κι άλλο; Δεν γίνεται δε θα έχει λεφτά να κινηθεί να αγοράσει εμπόρευμα δεν μπορεί να αυξηθούν κι άλλο οι εισφορές» λέει έκπληκτος ο έμπορος Χρήστος Γεωργακόπουλος.
Ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη πρέπει να βάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες αφού λίγο πριν την εφαρμογή του νόμου με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές, η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι δεν θα έχει τα απαιτούμενα στοιχεία για την εφαρμογή του!
«Ο πρόσφατος ασφαλιστικός νόμος προβλέπει ότι οι εισφορές του 2017 θα υπολογιστούν με βάση τα εισοδήματα του 2016. Επειδή όμως τους πρώτους μήνες του 2017, τα εισοδήματα του 2016 δε θα είναι εκκαθαρισμένα, οι καταβολές θα ξεκινήσουν με βάση τα εισοδήματα του 2015» εξηγεί ο Δημήτρης Μπούρλος, δικηγόρος- εκδότης περιοδικού Νομοθεσία ΙΚΑ.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι εάν προκύψει ότι τα έσοδα του 2016 είναι χαμηλότερα από του 2015, δε θα επιστραφεί το ποσό στον φορολογούμενο αλλά θα συμψηφίζεται με τις επόμενες υποχρεώσεις του.
Για παράδειγμα:
πχ.jpg
Ελεύθερος επαγγελματίας με έσοδα το 2015 30.000 ευρώ, δήλωσε το 2016 9.000 ευρώ, είτε γιατί ο τζίρος του μειώθηκε, είτε γιατί προτίμησε να φοροδιαφύγει για να αποφύγει την επιβάρυνση.
Η νέα εισφορά είναι στο 20% επί του εισοδήματος για κύρια σύνταξη και 6,95% για κλάδο υγείας.
Σύνολο 26,95% επί το εισόδημα του 2015=> 8.085 τον χρόνο

Στο εισόδημα των 9.000 ευρώ του 2016,η εισφορά θα φτάνει: 2.425 ευρώ
Εφόσον έχει προπληρώσει το πρώτο εξάμηνο, θα πρέπει να του επιστραφούν 1.600 ευρώ. Δε θα του επιστραφούν όμως! Θα συμψηφιστούν έναντι μελλοντικών οφειλών του.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top