Η ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ απάντηση των συνταξιούχων στον Τσίπρα: «Ψέματα! Οι μειώσεις ξεπερνούν το 60%»

Έξαλλοι με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σύμφωνα με τις οποίες μόνο το 10% λαμβάνει συντάξεις πείνας

Εμβρόντητοι άκουσαν οι συνταξιούχοι τον Πρωθυπουργό να δηλώνει την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, πως το 90% των συνταξιούχων δεν είδε καμία μείωση στη σύνταξή του. Μιλώντας στην κάμερα του STAR και τον Γιώργο Σαραντάκο δεν κρύβουν ��ην απόγνωσή τους για τις εξελίξεις και προγραμματίζουν μάλιστα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

«Απαράδεκτος! Λένε ψέματα. Ντροπή σε αυτούς που τα λένε και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό γιατί οι συντάξεις κύριες και επικουρικές έχουν μειωθεί μέχρι τώρα πάνω από 60%. Οι επικουρικές δε, έχουν μειωθεί 80%. Δηλαδή από τα 600 ευρώ που έπαιρνε κάποιος που ήταν στα βαριά και τα ανθυγιεινά, σήμερα παίρνει γύρω στα 120 ευρώ» ήταν η απάντηση του Προέδρου των Συνταξ��ούχων του ΙΚΑ, Δήμου Κουμπούρη.

«Έρχονται πολλοί έμποροι στην ομοσπονδία μας και δεν λένε για τη μείωση των συντάξεων αλλά για τα “φάρμακα”. Eπειδή είμαστε μεγάλοι άνθρωποι, παίρνουμε πολλά ��άρμακα και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με τη σύνταξη που παίρνουμε. Το 25% αυτής πηγαίνει στα φάρμακα» δηλώνει η Πρόεδρος των Συνταξιούχων Εμπόρων, Γεωργία Παπαδάκου.

«Πράγματι λένε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και δεν τερματίζει… Το χρησιμοποιούν για να πείσουν τον κόσμο ότι δεν το έκαναν, παρόλο που ξέρουν πολύ καλά πως το έκαναν» τονίζει ο Πρόεδρος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Κώστας Λατίνας.

«Τον τελευταίο χρόνο είχαμε τη μείωση για την υγεία και περιμένουμε τις καινούργιες περικοπές γιατί μας έχουν αφήσει στην τρίτη φάση για την επικουρική σύνταξη» λέει ο Γιώργος Βράνας, Πρόεδρος Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Τι λένε οι συνταξιούχοι του Δημοσίου
Μεγάλο μαχαίρι στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων με την κατάργηση του κοινωνικού πόρου.

«Εγώ παραδείγματος χάριν έπαιρνα 174 και παίρνω 90 ευρώ από τις 30 Ιουνίου» δηλώνει ο Χρήστος Βουρδούκης, Αντιπρόεδρος Συνταξιούχων Δημοσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top