Έχεις σπίτι; Θα το πληρώσεις ΑΚΡΙΒΑ! Νέα χαράτσια ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΝ εκατομμύρια ιδιοκτήτες

Πολλοί ιδιοκτήτες θα καλούνται να πληρώνουν κάθε χρόνο όσα εισπράττουν από τα ενοίκια

Επιβαρύνσεις-σοκ έρχονται για εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σαν να μην έφτανε ο ΕΝΦΙΑ, οι ιδιοκτήτες πρέπει να πληρώσουν τουλάχιστον 400-500 ευρώ για μια απλή επίσκεψη μηχανικού που θα βεβαιώσει το αν υπάρχουν αυθαιρεσίες και θα εκδώσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά (είναι πλέον υποχρεωτικά όχι μόνο για πώληση ή ενοικίαση αλλά και για αποδοχή κληρονομιάς, γονική παροχή, παραχώρηση ψιλής κυριότητας κλπ).

Τα χαράτσια θα αυξάνονται με… γεωμετρική πρόοδο, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το ακίνητο και τα δικαιολογητικά που θα απαιτούνται.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ, με τους νέους νόμους σε κάθε μίσθωση (και ιδιαίτερα επαγγελματική) ο εκμισθωτής θα επιβαρύνεται τουλάχιστον με:

1. Αμοιβή Ενεργειακού επιθεωρητή για το πιστοποιητικό «ενεργειακής απόδοσης»,

2. Αμοιβή Πολιτικού Μηχανικού για τη βεβαίωση «πολεοδομικής νομιμότητας», πλέον του κόστους νομιμοποίησης τυχόν υφισταμένων αυθαιρέτων κτισμάτων.

3. Αμοιβή ηλεκτρολόγου γι�� το πιστοποιητικό της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

4. Αμοιβή Μεσίτη αστικών συμβάσεων, εφόσον έχει μεσολαβήσει.

Αυτό σημαίνει ότι από 400-500 ευρώ κατά μέσο όρο μπορεί και να διπλασιαστεί ή να τριπλασιαστεί, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να κληθεί να πληρώσει όσα θα εισπράξει το χρόνο από ενοίκια και σίγουρα πολύ περισσότερα από τον ετήσιο ΕΝΦΙΑ.

Δείτε ακόμη:

Νέο χαράτσι σε ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ! Μίνιμουμ 400 ευρώ για κάθε ιδιοκτήτη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top