Νέα φορολογικά βάρη φορτώνει η κυβέρνηση στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων

Στόχος να συγκεντρώσει 48 δισ. ευρώ το 2017

​Φορολογικά έσοδα που φτάνουν τα 48 δισ. ευρώ για το 2017 θα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός που θα κατατεθεί και τα οποία θα καλυφθούν όπως είναι φυσικό από τα πενιχρά εισοδήματα μισθωτών, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί, αντιμετωπίζουν με δέος κάθε φορολογικό λογαριασμό που τους έρχεται και μάλιστα με ιδιαίτερη συχνότητα τους τελευταίους μήνες.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που κάθε μήνα δηλώνουν στάση πληρωμών, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν μπορούν.

Και ��ώς αν μην γίνει αυτό, όταν τα έσοδα από τα νέα εισπρακτικά μετρά προβλέπονται στα 4,3 δισ. ευρώ, από τα οποία είναι ήδη σε εφαρμογή 1,4 δισ. ευρώ από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και 1,4 δισ.ευρώ από τον νέο τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων, ενώ περιμένει το οικονομικό επιτελείο άλλα 1,5 δισ. ευρώ από την αύξηση των έμμεσων φόρων.

Η πρόβλεψη για τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος θα προσεγγίζει τα 9 δισ. ευρώ από τα περίπου 7,8 δισ. ευρώ που είναι η εκτίμηση φέτος. Τα έσοδα από ΦΠΑ θα αυξηθούν στα 15 δισ. ευρώ απ�� 14,3δισ. ευρώ φέτος, εξαιτίας της αυξημένης κατανάλωσης, αλλά και της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά και τα καύσιμα.

Οι πολίτες ελπίζουν στην επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων και δηλώνουν ότι δεν αντέχουν άλλο να μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις τους και να πρέπει να πληρώνουν όλο και πιο αυξημένους φόρους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top