Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ του ηλεκτρονικού εμπορίου ALIBABA έρχεται στην Ελλάδα!

Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ): Χρειάζεται στροφή των ελληνικών επιχειρήσεων προς την εξωστρέφεια

Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ του ηλεκτρονικού εμπορίου ALIBABA έρχεται στην Ελλάδα!

Στην Ελλάδα για επαφές με Έλληνες επιχειρηματίες έρχεται ο εμπορικός κολοσσός Alibaba, ο οποίος κάνει ετήσιο τζίρο εκατοντάδων δισ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικού εμπορίου στον κόσμο προσκλήθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με τον πρόεδρο του ΕΕΑ Γιάννη Χατζηθεοδοσίου να μιλά για δύσκολο εγχείρημα.

«Το εγχείρημα μας δεν ήταν εύκολο. Χρειάστηκε οργανωμένο σχέδιο και μία σειρά επαφών τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να καταφέρουμε να γίνει αποδεκτή η πρόσκληση μας από μία εταιρεία με ετήσιες πωλήσεις 500 δισ. δολάρια και προσδοκία σε λίγα χρόνια να κάνει πωλήσεις ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων» τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, χρειάζεται να γίνει μια στροφή των ελληνικών επιχειρήσεων προς την εξωστρέφεια και την αύξηση των εισαγωγών: «Πρέπει να αποκτήσουν τη δυνατότητα να προωθήσουν τα προϊόντα τους προς νέες και κυρίως μεγάλες αγορές. Εννοείται ότι μία από αυτές είναι η Κίνα. Γι αυτό ακριβώς αποφασίσαμε να προσκαλέσουμε στην Ελλάδα την μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στο κόσμο, την Alibaba».

Όπως εξήγησε, μέσω της Alibaba δεν ανοίγε�� παράθυρο μόνο για αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων, αλλά «και για δυνατότητα τόνωσης του ελληνικού τουρισμού καθώς η Alibaba είναι ιδιοκτήτες της πλατφόρμας ALITRIP που διαθέτει υπηρεσίες τουρισμού στους Κινέζους, προσφέροντας αεροπορικά ταξίδια, πακέτα διακοπών κλπ για το εσωτερικό της Κίνας και για το εξωτερικό».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top