ΣΕΒ: Το μαύρο στα κανάλια θα φέρει απώλειες 1,7 δις σε φόρους και εισόδημα

Κόλαφος το εβδομαδιαίο δελτίο του συνδέσμου-Πρώτη ανάρτηση: 12:12

Για απώλειες, ύψους 1,7 δισ. ευρώ που θα επιφέρει το μαύρο στα κανάλια μετά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες κάνει λόγο ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο του δελτίο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει, για την ελληνική οικονομία θα χαθούν 600 εκατ. ευρώ και σε φόρους και 1,1 δισ. ευρώ σε εισοδήματα.

Ο ΣΕΒ μάλιστα εκτιμά ότι «ο περιορισμός των αδειών στο πεδίο της ενημέρωσης σε επίπεδα που υστερούν των τεχνολογικών δυνατοτήτων, δεν έχει παρατηρηθεί σε καμία άλλη δημοκρατία υψηλής ποιότητας».

«Δεν υπάρχει παράδειγμα άλλης ευημερούσας και καλοδιοικούμενης χώρας στην οποία η πρόσβαση σε άδεια χρήσης φάσματος τηλεόρασης εξαρτάται από την εκτίμηση του κράτους για το μέγεθος της διαφημιστικής αγοράς, και φυσικά απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε σχετική μελέτη του ΟΟΣΑ για τις άδειες», τονίζει χαρακτηριστικά.

Προειδοποιεί δε ότι στα επόμενα δέκα χρόνια, μετά τον υπολογισμό απορρόφησης προσωπικού και έργου από άλλα κανάλια, το κλείσιμο των σταθμών Star, Alpha, MEGA, ΜΑΚ.tv, ART και Έψιλον οι καθαρές απώλειες θα είναι οι εξής:

kanaliasev-.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top