Κατρούγκαλε έχεις γράμμα!Τι απαντούν οι συνταξιούχοι στον υπουργό για τις περικοπές

Εξοργισμένοι με τη συνεχόμενη συρρίκνωση του εισοδήματός τους

​Την πρόθεσή του να ενημερώσει με… επιστολή κάθε συνταξιούχο για το τσεκούρι που έπεσε στις επικουρικές συντάξεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, όμως μέσω του κέντρικού δελτίου του Star, οι συνταξιούχοι τον πρόλαβαν και του απάντησαν πριν λάβουν το… γράμμα.

«Δεν θέλουμε κανένα γράμμα. Θα στείλουμε εμείς γράμμα στον κ. Κατρούγκαλο και θα του εξηγήσ��υμε πόσα χρήματα βγάζουμε τώρα», είπε η κυρία Ανθούλα Ράπτη, συνταξιούχος του ΙΚΑ.

Απελπισμένος και απογοητευμένος και ο κ. Ν. Χαραλάμπους, μηχανικός, συνταξιούχος του ΤΣΜΕΔΕ.

«Είναι αστεία αυτά τα πράγματα. Η δική μου σύνταξη έχει μειωθεί 60% - 70%. Τι να μου εξηγήσει ο κ. Κατρούγκαλος; Αυτά είναι αστεία», είπε.

Συγκλονίζει επίσης ο κ. Α. Λογοθέτης, συνταξιούχος του ΝΑΤ, 91 ετών που τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να ζήσει με την πενιχρή σύνταξη που κατάντησε να παίρνει.

«Είμαι 40 χρόνια συ��ταξιούχος. Είμαι 91 χρονών. Να πάω εγώ να του εξηγήσω τι σημαίνει να μου κόβει και άλλο τη σύνταξη, όχι αυτός», είπε.

«Τι να μου εξηγήσει; Να μου πει τι, που μου έχει κατεβάσει τα αυτιά; Τρώω φασόλια κα�� φακές. Αυτό θα του απαντήσω», είπε με ένα πικρό χαμόγελο ένας ακόμα συνταξιούχος.

Όλοι μιλούν για μια ακόμα πιο δραματική κατάσταση στην οποία περιήλθαν με το τρίτο μνημόνιο και παλεύουν με τα λίγα χρήματα που μπαίνουν στο νοικοκυριό τους να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους.

Διαβάστε επίσης:

Κατρούγκαλος: Θα στείλω επιστολή στους συνταξιούχους που θα εξηγώ το νέο σύστημα υπολογισμού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top