Με δόσεις το μαχαίρι στις επικουρικές -Πως θα επιστρέψουν οι συνταξιούχοι τα αναδρομικά

Χωρίς την έγκριση της τρόικας δεν μπορούν να προχωρήσουν τα σχέδια Κατρούγκ��λου

Μία μέρα μετά την εξαγγελία Κατρούγκαλου ότι θα μπει πλαφόν 10% στην παρακράτηση για την αναδρομική περικοπή των επικουρικών, οι αριθμοί δείχνουν ότι μέχρι να επιστραφούν, θα χρειαστούν ακόμα και 2... χρόνια!

Για παράδειγμα, συνταξιούχος του ΙΚΑ με επικουρική σύνταξη 161 ευρώ μετά τις περικοπές Κατρούγκαλου, εάν επέστρεφε τα αναδρομικά σε 3 δόσεις, όπως προβλεπόταν, θα λάμβανε για 3 μήνες 34 ευρώ επικουρική. Με την θέσπιση πλαφόν 10% θα του παρακρατούνται 16,1 ευρώ και έτσι θα λαμβάνει επικουρική 145 ευρώ. Έτσι, όμως η αποπληρωμή θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2018!

Κανείς δεν ξέρει αν το σχέδιο του Γιώργου Κατρούγκαλου θα λάβει την έγκριση της τρόικας, αφού η συμφωνία ορίζει ρητά ότι θα πρέπει να εξοικονομηθούν 345 εκ. ευρώ για τη διετία 2016-17.

Τον Ιούλιο, εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών θέσπιζε πλαφόν στις αναδρομικές κρατήσεις στις επικουρικές και τα μερίσματα των συνταξιούχων του δημοσίου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Χουλιαράκη για τους συνταξιούχους του δημοσίου, το πλαφόν στις αναδρομικές κρατήσεις θα είναι 10% για όσους έχουν αποδοχές έως 1.000 ευρώ. Εφόσον, ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ, τότε το πλαφόν ορίζεται στο 1/6 του τμήματος που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ. Δηλαδή, σε σύνταξη 1.500 ευρώ, θα παρακρατούνται έως 183 ευρώ τον μήνα

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Η «πρώτη φορά… παραδοχή» από τον Κατρούγκαλο για μειώσεις στις επικουρικές μέχρι 40%

Κατρούγκαλος: Θα μείνουν άνεργοι 1.000 εργαζόμενοι σε κανάλια αλλά… ας κάνουν ιστοσελίδες

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top