Σταθάκης: Εφικτό να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση ως το τέλος Οκτώβρη

«Είναι διαχειρίσιμα τα 15 προαπαιτούμενα»

Σταθάκης: Εφικτό να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση ως το τέλος Οκτώβρη

​Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει εκπληρωθεί το σύνολο των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Η υποδόση αναφέρεται σε 15 προαπαιτούμενα τα οποία είναι διαχειρίσιμα. Δεν έχουν νομοθετικές πλευρές, παρά μόνο η επικύρωση της σύμβασης του Ελληνικού. Και τα 15 προαπαιτούμενα νομίζω ότι θα έχουν τελειώσει έως τέλος Σεπτέμβρη και θα γίνει κανονικά η πληρωμή της υποδόσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας.

«Τα υπόλοιπα είναι 40 προαπαιτούμενα τα οποία καλύπτουν ένα πολύ ευρύ φάσμα θεμάτων, από το Κτηματολόγιο μέχρι τα Logistics και από τα Logistics μέχρι εκκρεμούσα νομοθεσία για τα κόκκινα δάνεια και την ενέργεια κ.ο.κ. Αυτά τα 40 έχουν ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο να μας φέρει εντός της διαπραγμάτευσης η οποία αρχίζει τη Δευτέρα και φιλοδοξούμε να κρατήσει μέχρι τέλος Οκτώβρη και να τελειώσουμε» είπε και πρόσθεσε: «Είναι δύσκολα αρκετά, τεχνικά, ορισμένα από αυτά τα θέματα, αλλά πρόθεσή μας και αυτό συζητήσαμε και με τον Μοσκοβισί, είναι η δεύτερη αξιολόγηση να κλείσει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι τέλος Οκτώβρη».

Ο ίδιος, δήλωσε αισιόδοξος για το θέμα της ρύθμισης του χρέους, εκτιμώντας ότι το γεγονός πως η Γερμανία έχει εκλογές θα επηρεάσει αναμφίβολα το θέμα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top