ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ! Δεν εξαιρεί το Χαμόγελο του Παιδιού από τον ΕΝΦΙΑ ο Αλεξιάδης

Τι είπε από το βήμα της Βουλής

​Ξεκάθαρος ήταν σήμερα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή τη στιγμή να απαλλαγεί το Χαμόγελο του Παιδιού από τον ΕΝΦΙΑ.

Όπως είπε, η απαλλαγή του Χαμόγελου του Παιδιού και ανάλογων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, προσκρούει μεταξύ άλλων και στην έλλειψη λίστας που διαχωρίζει τα αμιγώς φιλανθρωπικά ιδρύματα από τα γενικά Νομικά Πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σημείωσε ακόμα ότι με τη βοήθεια της αναπληρώτρια υπουργού Εργασίας, Θ. Φωτίου, επιχειρείται να γίνει καταγραφή και πιστοποίηση των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, όπως το Χαμόγελο, ώστε να βρεθεί ένας τρόπος επίλυσης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.

«Να είστε σίγουροι ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, γιατί γνωρίζουμε το σημαντικό έργο αυτών των ιδρυμάτων αλλά και το οικονομικό πλαίσιο που κινούμαστε. Μακάρι να μπορούσαμε να απαλλάξουμε αυτά τα ιδρύματα. Είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε αυτές τις ρυθμίσεις και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο δίκαια», είπε ο κ. Αλεξιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου.

Επεσήμανε τέλος ότι ΕΝΦΙΑ πληρώνουν τα ιδρύματα αυτά μόνο για τα ακίνητα που μισθώνουν κι έχουν έσοδα από αυτά και όχι για όσα χρησιμοποιούν για το σκοπό τους και την κάλυψη των αναγκών του.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top