ΜΑΥΡΗ πρόβλεψη από ΓΣΕΒΕΕ: Χιλιάδες νέοι ΑΝΕΡΓΟΙ ως το τέλος του έτους!

Πρόβλημα έγκαιρης καταβολής μισθοδοσίας για 4 στις 10 επιχειρήσεις

Μαύρο τοπίο στην αγορά εργασίας λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων το β΄εξάμηνο του 2016 προβλέπει η ΓΣΕΒΕΕ.
Στην τελευταία εξαμηνιαία έρευνα της, η Συνομοσπονδία επισημαίνει τον κίνδυνο απώλειας 22.500 επιπλέον θέσεων μισθωτής απασχόλησης.
Όπως τονίζει, αναμένεται συνολικά να χαθούν 55.500 θέσεις απασχόλησης στις μικρές επιχειρήσεις, αν συμπεριλάβουμε και τις απώλειες που θα προκύψουν από εκείνους που θα αναστείλουν την επιχειρηματική δραστηριότητα (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι).
Η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει παράλληλα ότι η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας είναι μία πραγματικότητα στην αγορά εργασίας, ενώ επισημαίνει πως 4 στις 10 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα έγκαιρης καταβολής μισθοδοσίας.
Την ίδια ώρα, το 28% των επιχειρήσεων δήλωσαν ότι έχουν μειώσει τις αποδοχές των υπαλλήλων στο προηγούμενο εξάμηνο, ενώ ανάλογο είναι το ποσοστό των επιχειρήσεων που δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό να μειώσει μισθούς ή ώρες εργασίας στο επόμενο εξάμηνο.
Η έρευνα τονίζει πως πάνω από 500.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις όλων των κλάδων έχουν χ��έη προς τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, επισημαίνοντας πως 1 στις 3 επιχειρήσεις οφείλει δάνεια στις τράπεζες και πως το 30% των επιχειρήσεων δεν θα ανταποκριθούν στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις για το 2016.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top