Ξεπαγώνουν τα ΕΦΑΠΑΞ: Θα πληρώνονται 80 την ημέρα!

Πετρόπουλος: Οι συντάξεις θα είχαν υποστεί μεγαλύτερη μείωση με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος

Περισσότερα από 35.000 εφάπαξ θα δοθούν έως το 2017, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM».
Εξηγώντας τον τρόπο προσδιορισμού και καταβολής των εφάπαξ, διευκρίνισε πως για περισσότερα από τρία χρόνια δεν δίνονταν καθόλου και σημείωσε ότι «εδώ και δύο μήνες καταβάλλονται» χάρη στις διατάξεις που τέθηκαν σε ισχύ. Ήδη, εξήγησε ο κ. Πετρόπουλος, το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων έχει καταβάλει πάνω από 3.500 εφάπαξ.
«Δημιουργήσαμε μία διάταξη, η οποία σε όλους δίνει το δικαίωμα καταβολής εφάπαξ και μάλιστα με ισονομία, με τρόπο που όλοι θα πάρουν αυτό που τους αντιστοιχεί, ενώ με τις προηγούμενες διατάξεις άλλοι θα έπαιρναν πολλά και άλλοι καθόλου» είπε και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η πραγματική εικόνα και μάλιστα με έναν τρόπο δίκαιο που όλοι λαμβάνουν εφάπαξ, ενώ μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να λάβουν σε καμία περίπτωση».
Αναφορικά με τις μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε -μεταξύ άλλων- πως αυτό που έγινε ήταν να τεθούν «όρια προστασίας για να μην υπάρχει κατώτερη από τα 1.300 ευρώ σύνταξη -κύρια και επικουρική- σε κανέναν», διευκρινίζοντας πως κάποιοι θα πάρουν περισσότερα από 2.000 κύρια και επικουρική και πολλοί θα πάρουν 1.300 ευρώ και άνω.
«Αν πηγαίναμε στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που είχε δεσμευτεί η προηγούμενη κυβέρνηση, τότε τα πράγματα θα ήταν δραματικά. Θα πηγαίναμε σε εξαφάνιση πολλών συντάξεων» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top