Χρωστάτε σε Ταμεία, εφορίες ή τράπεζες; ΜΑΘΕΤΕ τα πάντα για τα ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΩΝ

Διαδικασίες εξπρές για εξωδικαστικές ρυθμίσεις ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας

Διαδικασίες εξπρές για εξωδικαστικές ρυθμίσεις, ακόμα και διαγραφές μη ενήμερων χρεών, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας για ληξιπρόθεσμα δάνεια και χρέη επιχειρήσεων σε Ταμεία, εφορίες και τράπεζες.

Ο στόχος είναι να δοθεί «ανάσα» στην αγορά καθώς τα φορο-μέτρα δεν αποδίδουν και τα χρέη συνεχώς αυξάνονται, όπως δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία της ΓΓΔΕ.

Το νέο πλαίσιο, περιλαμβάνει «κούρεμα» ληξιπρόθεσμων δανείων και των προσαυξήσεων ή προστίμων από οφειλές προς το Δημόσιο με διαδικασίες 2-4 μηνών, αλλά μόνο για βιώσιμες επιχειρήσεις, χωρίς όμως κάποιο άλλο κριτήριο (μέγεθος επιχείρησης, ύψος χρέους κτλ).

Οι τρεις άξονες:

- Θα συσταθεί Μητρώο Ειδικών Εμπειρογνωμόνων που θα καταρτίζουν την μελέτη βιωσιμότητας της επιχείρησης που ζητά διακανονισμό

- Θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή από εκπροσώπους των τραπεζών, του Δημοσίου, των Ταμείων και -πιθανόν- και του υπουργείου Οικονομίας που θα αξιολογεί το σχέδιο

- Θα δημιουργηθούν ειδικά δικαστήρια που θα επικυρώνουν το σχέδιο διαγραφής χρεών

Σημειώνεται ότι όσον αφορά σε οφειλές και χρέη προς το Δημόσιο, αυτά δεν θα διαγράφονται ως προς το ύψος των κεφαλαίων αλλά ως προς τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Σχετικά με το ύψος των διαγραφών για τα προβληματικά δάνεια, πάντως, αναμένεται να καθοριστεί μέσα από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top