Ξεκινούν από Οκτώβριο: ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ για 80.000 άνεργους από τον ΟΑΕΔ

Δείτε αναλυτικά τι θα «τρέξει» ως το τέλος του έτους

Πέντε προγράμματα απασχόλησης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για σχεδόν 80.000 ανέργους αναμένεται να τρέξουν εντός του 2016.
Ειδικότερα:
• Έως το τέλος Οκτωβρίου θα προκηρυχθούν 23.000 θέσεις για μακροχρόνια ανέργους, στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας
• Εντός του επόμενου μήνα θα επαναπροκηρυχτεί το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για απασχόληση 15.000 ανέργων άνω των 50 ετών
• Τροποποιημένο, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα για 10.000 άνεργους, που θα "ανταλλάξουν", το επίδομα ανεργία τους με επιδότηση της εργασίας τους για 12 μήνες.
• Αρχές Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30 - 49 ετών
• Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται η προκήρυξη προγράμματος προώθησης της επιχειρηματικότητας νέων 18-29 ετών
Ωστόσο, άνεργοι που μίλησαν στο STAR εξέφρασαν την άποψη ότι αυτά τα προγράμματα δεν βοηθάνε, αφήνοντας αιχμές και για την αξιοκρατία όσον αφορά την επιλογή των ωφελουμένων.
Η «δύσκολη» κατάστασ�� στην αγορά εργασίας, πάντως, αποτυπώνεται καθαρά στα στοιχεία του ΟΑΕΔ.
Αν και κάθε καλοκαίρι η ανεργία μειώνεται εξαιτίας της εποχικής απασχόλησης, φέτος τον Ιούλιο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 23.000 σε έναν μόλις μήνα. Την ίδια στιγμή τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη δείχνουν επικράτηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ενώ εργάζονται αμείβονται με πολύμηνη καθυστέρηση.
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον οργανισμό έφτασαν τον Ιούλιο τους 973.631, από 950.025 που έφταναν τον Ιούνιο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top