Αλαλούμ με τη ΣΦΑΓΗ στις επικουρικές! Τρέχουν σε δικηγόρους να μάθουν ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ

Μειώσεις ακόμη και πάνω από 45%

Αλαλούμ και νεύρα προκάλεσε σε χιλιάδες συνταξιούχους το δεύτερο και μεγαλύτερο «πακέτο» μειώσεων στις επικουρικές, με πολλούς να καταφεύγουν σε δικηγορικά γραφεία για να μάθουν τι και πως συνέβη...

Συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων κάνουν λόγο για «σφαγή» των συντάξεών τους και τονίζουν πως τους περικόπτονται χρήματα που έχουν πληρώσει μια ζωή για να έχουν αξιοπρεπή γεράματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνταξιούχος που τον Αύγουστο έλαβε από το επικουρικό των μισθωτών ΕΤΕΑΜ σύνταξη 187,01 ευρώ, είδε στις 2 Σεπτεμβρίου τη σύνταξή του μειωμένη κατά 45,6%, καθώς στο λογαριασμό του είχαν πιστωθεί μόλις 101,7 ευρώ!

Άλλος συνταξιούχος, που τον Αύγουστο πληρώθηκε 167,5 ευρώ, έλαβε τον Σεπτέμβριο επικουρική της τάξης των 90,21 ευρώ (-37%) ενώ πιο… τυχερός θεωρείται συνταξιούχος του ΕΤΕΑΜ που είδε την επικουρική του να μειώνεται κατά 18,7%, στα 146,1 ευρώ από 179,9 ευρώ τον Αύγουστο.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ενδεικτικά παραδείγματα, που αφορούν συνταξιούχους στους οποίους αθροιστικά, η κύρια και η επικουρική τους σύνταξη είναι άνω των 1.120 ευρώ καθαρά (1.300 ευρώ μικτά).

Οι συνταξιούχοι κάνουν λόγο για «εξαφάνιση» των επικουρικών τους συντάξεων, καθώς οι μειώσεις σε σχέση με την αρχική σύνταξη (πριν από τις μνημονιακές περικοπές) αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 78%. Είναι χαρακτηριστική περίπτωση συνταξιούχου που η αρχική επικουρική του σύνταξη ήταν της τάξης των 585,2 ευρώ και η σύνταξη Σεπτεμβρίου ήταν 138,8 ευρώ (μείωση 78%).

Ήδη έχουν προγραμματίσει σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, ενώ οργανώνουν μαζικές κινητοποιήσεις και για τις επόμενες ημέρες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top