ΧΡΩΣΤΑ η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ! Στα 4,2 εκατ. οι οφειλέτες-Έσπασαν το ΦΡΑΓΜΑ των 90 ΔΙΣ οι ληξιπρόθεσμες

Εξαντλήθηκαν οι φορολογούμενοι – Έρχεται κόφτης σε μισθούς-συντάξεις;

Σε ύψος-ρεκόρ έχουν πλέον φτάσει οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων, οι οποίες τον Ιούλιο ξεπέρασαν και το φράγμα των 90 δισ. ευρώ.

Οι φόροι που δεν πληρώθηκαν τον περασμένο μήνα ανέρχονται σε 811 εκ. ευρώ, ενώ από την αρχή του έτους τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν ανέβει στα 7,6 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, ο αριθμός των οφειλετών ανέβηκε κατά 125.590, με αποτέλεσμα η λίστα πλέον να «μετρά» 4.128.962 οφειλέτες! Κι όλα αυτά, την ώρα που περιμένει τους φορολογούμενους ένας Γολγοθάς υποχρεώσεων μέχρι το τέλος του έτους…

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από το συνολικό ποσό των 90 δισ. ευρώ, εισπράξιμα θεωρούνται μόλις 10 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, πάντως, αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης όπως κατασχέσεις και πλειστηριασμούς βρίσκονται πλέον 774.282 οφειλέτες.

Έρχεται κόφτης σε μισθούς-συντάξεις;

Με την φορολογική ικανότητα των Ελλήνων να έχει πλέον φτάσει στα όριά της, το υπουργείο Οικονομικών είδε τα έσοδα του κράτους το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου να πέφτουν έξω κατά -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- 900 εκ. ευρώ.

Αν δεν καλυφθεί η «μαύρη» τρύπα στον προϋπολογισμό, ο κίνδυνος να ενεργοποιηθεί ο κόφτης με αυτόματες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και δαπάνες είναι ορατός.

Δείτε ακόμη:

Άλλα 800 εκ. ευρώ απλήρωτοι φόροι τον Ιούλιο!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top