Εφιαλτική η κατάσταση στην οικονομία - Ούτε γάλα δεν αγοράζουν οι Έλληνες!

Κ. Μακρή: Η ανεργία αυξάνεται, οι εξαγωγές βυθίζονται, το λιανεμπόριο γκρεμίζεται – Show με τις άδειες ετοιμάζει η κυβέρνηση στη ΔΕΘ αντί να δίνει λύσεις

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στην οικονομία, όπως σχολίασαν η Μάρα Ζαχαρέα και η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Τα στοιχεία είναι εξαιρετικά δυσοίωνα και το 2016, ενώ οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί. Όπως μάλιστα ανέφερε η Κ. Μακρή, όχι μόνο δεν μειώνεται η ανεργία, αλλά ιδίως στους νέους αυξάνεται κι άλλο, καθώς από το 47% πήγε στο 50%.
Την ίδια στιγμή οι εξαγωγές βυθίζονται και το λιανεμπόριο γκρεμίζεται. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι πωλήσεις γαλακτομικών προϊόντων έχουν πέσει κατά 8%. Δηλαδή, όπως σχολίασε η Κάτια Μακρή, ο κόσμος σταμάτησε πλέον να αγοράζει ακόμη και γάλα!
Όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία αυξήθηκαν κατά 800 ��κ. ευρώ μόνο τον Ιούλιο που πέρασε, ενώ το συνολικό χρέος στα δημόσια ταμεία έφθασε τα 90 εκ. ευρώ!
Αλλά και η επιστροφή στην ανάπτυξη, την οποία υποτίθεται ότι περιμέναμε από την άνοιξη, εξακολουθεί να αναζητείται.
Κι όλα αυτά, ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να κινείται με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και να φορολογεί τους πάντες.
Οι τηλεοπτικές άδειες και το show στη ΔΕΘ
Χαρακτηριστικό είναι, πρόσθεσε η Κ. Μακρή, ότι όπως δείχνει και το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, το Μαξίμου κινείται με μοναδικό κριτήριο τι θα πει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, χωρίς να ενδιαφέρεται αν θα μείνουν 1.500 άνθρωποι στον δρόμο, με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο να παραδέχεται ότι αρκετοί από αυτούς δεν θα βρουν δουλειά.
Την ίδια ώρα κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν απασχολεί πέρα από τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες και πόσα έσοδα θα χάσει από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, που δεν θα καταβληθούν από τους σταθμούς που θα κλείσουν.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι τηλεοπτικές άδειες δεν τρώγονται και ο πολίτης θέλει να ζήσει και να έχει ένα αξιοπρεπές μέλλον ο ίδιος και η οικογένειά του, όπως επισήμανε η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Μάρα Ζαχαρέα.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top