ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ στα υπουργεία: Βρετανοί… ΡΑΜΠΟ θα οργώσουν το Δημόσιο για να περικόψουν δαπάνες!

Η αρχή θα γίνει από τα υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Πολιτισμού

ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ στα υπουργεία: Βρετανοί… ΡΑΜΠΟ θα οργώσουν το Δημόσιο για να περικόψουν δαπάνες!

Πόρτα-πόρτα σε υπουργεία και φορείς, «ομάδες κρούσης» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ξεκινούν τη μεγάλη επιχείρηση της επισκόπησης των δημοσίων δαπανών, προκειμένου να εντοπιστούν περιοχές εξοικονόμησης κονδυλίων ώστε να απελευθερωθούν πολύτιμοι πόροι, για τη χρηματοδότηση κοινωνικών δράσεων ίσως όμως και για τη μείωση φόρων, μεσοπρόθεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα φθάνουν στο ΓΛΚ, ομάδες Βρετανών εμπειρογνωμόνων, που θα αναλάβουν να συνδράμουν την ελληνική προσπάθεια σε συνεργασία και με τεχνοκράτες του ΔΝΤ.

Στις συναντήσεις της ερχόμενης εβδομάδας πρακτικά κλειδώνει η στρατηγική της ελληνικής εκδοχής του λεγόμενου «spending review» που ξεκινά πιλοτικά, άμεσα, σε τρία υπουργεία (Οικονομίας, Οικονομικών και Πολιτισμού), αλλά θα επεκταθεί στο σύνολο των δημοσίων φορέων από την 1η Ιανουαρίου και μετά.

Ουσιαστικά, στα πρότυπα της πρακτικής που ακολουθείται στη Βρετανία αλλά και σε άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες, όλες οι δαπάνες των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων θα περάσουν σταδιακά από «κόσκινο» και οι φορείς θα πρέπει να παρουσιάσουν εκθέσεις όπου θα περιγράφονται τα πεδία εξοικονομήσεων.

Με ορίζοντα το πρώτο εξάμηνο του 2017 για ολοκλήρωση της διαδικασίας, τα αποτελέσματα της επισκόπησης να μπορούν να αποτυπωθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2018.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top